Topceo's nu al verdiend waar werknemer jaar voor moet werken

De grote bazen van Britse topbedrijven verdienden al op de eerste maandag van het nieuwe jaar meer dan het gemiddelde jaarsalaris in Groot-Brittannië. Dat becijferde de denktank High Pay Centre.
#

Volgens High Pay Centre verdienden de Britse topceo's vorig jaar gemiddeld 4,3 miljoen pond (+/- 5,2 miljoen euro). Dat betekent dat ze al op maandag 6 januari 2014 het gemiddelde jaarsalaris van een gewone werknemer hebben overschreden. Dat ligt momenteel op 26.500 pond (+/- 32.116 euro).

22 euro/minuut

De onderzoeksinstelling achterhaalde ook dat bedrijfsleiders van de grote Britse ondernemingen zo'n 1.100 pond per uur (+/- 1.333 euro) of 18,3 pond per minuut (+/- 22 euro) verdienen. "Als topbazen op tweeënhalve dagen meer mee naar huis nemen dan wat een gemiddelde werknemer op een jaar verdient, dan is er duidelijk iets mis met de manier waarop de lonen bepaald worden", aldus Deborah Hargreaves, directeur van High Pay Centre.

Volgens de organisatie is de verloning van bestuurders het afgelopen decennium met maar liefst 74 procent toegenomen, terwijl de lonen voor de gewone werknemers ongewijzigd zijn gebleven. "Deze stijgende loonongelijkheid, met ceo's die op een paar dagen meer verdienen dan een normaal gemiddeld jaarloon, is schadelijk voor onze economie", zegt Frances O'Grady, algemeen secretaris van de Trades Union Congress.

(nm) – Bron: Ibtimes.co.uk 

22 januari 2014
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook