Vorige

1 van 373

Volgende
Volgend artikel:

Wie deze eigenschap bezit, maakt snel carrière

Wat vertelt de handtekening van je baas je?

6 maart 2013
Altijd al afgevraagd wat die (grote) handtekening van jouw baas precies over hem of haar zegt? Wel, hoe groter de handtekening van je baas, hoe groter de kans dat hij of zij een narcist is.
handtekening

Dat blijkt uit de studie ‘Narcissism is a Bad Sign: CEO Signature Size, Investment, and Performance’, waarin de handtekeningen van 605 ceo's van Amerikaanse bedrijven door de University of North Carolina met elkaar werden vergeleken.

Daarnaast wijst de studie ook uit dat hoe groter een ceo documenten ondertekent, hoe groter de kans is dat hij of zij het bedrijf ten val brengt. Ironisch genoeg blijken juist de ceo's met een grote handtekening de hoogste verloning te krijgen, ondanks hun relatief slechte prestaties.

Slechte besluitvormers

Narcisten hebben volgens de auteurs van het onderzoek de neiging om anderen te kleineren en de kritiek van anderen af te wijzen of te negeren. Deze kwaliteiten maken van hen slechte besluitvormers, in die mate dat ze nuttige gegevens of adviezen, die hen worden aangeboden door ondergeschikten, gaan negeren.

In deze studie wordt voor het eerst aangetoond dat er een relatie bestaat tussen grote handtekeningen en een slechte besluitvorming. Op vlak van financiële prestaties zijn de bedrijven van ceo's met een grote signatuur vaak achterblijvers.

(nm) – Bron: Abcnews.go.com 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 15187 andere jobs