Loopbaanbegeleiding
Vorige

1 van 74

Volgende
Volgend artikel:

Wie heeft recht op loopbaancheques?

Mede mogelijk gemaakt door: Unilin

Nieuwe job, zelfde bedrijf: Maria & Simon getuigen

Maria Mokrousova
“Mijn manager heeft me aangemoedigd om voor een internationale uitdaging te gaan”, zegt Maria Mokrousova (39), planning manager bij Unilin.
Een nieuwe job binnen hetzelfde bedrijf. Ook dat kan je loopbaan en jezelf een flinke boost geven. Maria en Simon, twee medewerkers van laminaatfabrikant Unilin, getuigen.

Maria begon haar carrière in Rusland

“Waarom ik m’n job zo graag doe? Ik hou ervan om zaken aan te pakken en kort op de bal te spelen. Als planning manager neem je heel wat operationele beslissingen. Dat doe ik in samenspraak met m’n collega’s van de productie- en logistieke afdelingen. Samen streven we ernaar onze producten right on time bij onze klanten te leveren. Vaak is het een evenwichtsoefening om de vraag van ons cliënteel en de productiecapaciteit zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen. Best spannend. In m’n job is het dan ook nooit saai."

"M’n carrière begon in 2011 in Rusland. Ik werkte er op de import-exportafdeling. Een jaar later ging ik aan de slag in de afdeling waar de productie gepland wordt. Ik leerde er de knepen van het vak. Drie jaar geleden ging ik voor de job van planning manager. En sinds een jaar doe ik die job niet meer vanuit Rusland, maar in Wielsbeke."

Internationale ervaring

"Dat dit kan, vind ik top. Ik heb er altijd van gehouden om internationale ervaringen op te doen. Als student bracht ik een jaar door in de Verenigde Staten. Daar kreeg ik de smaak van nieuwe culturen en talen te pakken. M’n manager wist dat ik ervoor openstond om in het buitenland te werken. Toen de gelegenheid zich voordeed, heeft zij me aangemoedigd om voor die uitdaging te gaan. Ik heb dan ook niet lang moeten nadenken of ik me kandidaat zou stellen."

"Net voor de uitbraak van de coronacrisis ben ik aangekomen in België. M’n echtgenoot en dochter zes maanden later. Dat kwam door de reisbeperkingen die de pandemie met zich meebracht. De ondersteuning die ik van Unilin kreeg, was opmerkelijk. Ze waren echt bezorgd om m’n welzijn en dat van m’n gezin. Dat blijkt ook uit de opleiding Nederlands die Unilin ons aanbiedt. Die menselijke touch betekent veel voor me. Het doet me zeggen dat dit het bedrijf is waar ik m’n toekomst verder wil uitbouwen.”

Simon Vermeersch

Simon ging vooruit, bij dezelfde werkgever

“M’n loopbaan begon in 2012 bij Unilin. Ik was net afgestudeerd, had een bachelor houttechnologie en internationaal bedrijfsmanagement op zak en voelde me helemaal klaar om de stap te zetten naar een bedrijf met een sterke internationale reputatie."

"Ik startte als technical service engineer in de divisie Flooring. Een perfecte leerschool. Technische vragen van de klanten kwamen bij mij terecht. Zo leerde ik niet alleen onze producten tot in de puntjes kennen, maar werd ik ook steeds meer vertrouwd met de noden van onze klanten."

"In 2017 kreeg ik de kans om productmanager voor de divisie Parket te worden. Een hele uitdaging, maar ook een kans die ik met beide handen gegrepen heb. Want ik ga niet ontkennen dat ik ambitie heb. Ik ben iemand die wil evolueren. Ik hou ervan om m’n grenzen te verleggen om zo een steeds betere versie van mezelf te worden."

Ambassadeur

"Voor mij is Unilin dan ook een ideale werkomgeving. Vooruitdenken en -gaan, het typeert het DNA van Unilin. Moving forward, that’s the spirit. Het stimuleert me zelf ook om stappen voorwaarts te zetten en te groeien. In dat groeiproces sta je er bij Unilin gelukkig niet alleen voor. Er wordt heel wat geïnvesteerd in opleidingen en one-on-one coaching."

"Sinds vorig jaar werk ik als business development manager voor de afdeling Construct & ClicWall. Ik zie mezelf als een ambassadeur van onze producten. Ik kan er echt van kan genieten om installateurs van onze oplossingen te overtuigen. Waar ik mezelf over vijf jaar zie? Ik zou graag binnen Unilin verder groeien. Maar laat me eerst maar m’n sporen verdienen in m’n huidige job. Alles op z’n tijd.”

(William Visterin & Nathalie Dirix) – Bron: Go for happy Magazine

1 maart 2021
Anderen bekeken ook