Vorige

1 van 181

Volgende
Volgend artikel:

Dit zijn de interessantste apps voor je werk

Google heeft 10x meer data over jou dan Facebook

15 mei 2018
Google
Vergeet Facebook, de echte datavreter is Google. Dat blijkt uit het opvragen van persoonlijke data bij deze twee populaire internetdiensten.

Internetbedrijf Facebook en zijn CEO stonden de laatste weken in het oog van de storm. Zo kwamen er onlinegegevens van tientallen miljoenen leden bij een derde partij terecht. Maar in het bewaren van data van geregistreerde gebruikers gaat Google nog veel verder. Dat blijkt uit een test van MARK Magazine waarbij enkele gebruikers hun persoonlijk data-archief opvroegen bij zowel Google (via takeout.google.com) als Facebook.

Brede waaier

Google bezit veel meer data van zijn geregistreerde gebruikers dan Facebook, ook al omdat het bedrijf een brede waaier van onlinediensten aanbiedt, zoals maps, een agenda, mail, foto’s en alle zoekopdrachten.

De bevinding komt overeen met die van de Ierse webontwikkelaar Dylan Curran. Die kwam tot de vaststelling dat het persoonlijke gegevensarchief van Google bijna tien keer groter is dan wat Facebook bewaart. Het dossier dat Facebook over Curran had verzameld, was ongeveer 600 megabyte groot. Bij Google was dat 5,5 gigabyte, wat overeenkomt met zo’n drie miljoen Word-documenten.

In samenwerking met MARK Magazine
(wv) - Bron: MARK Magazine 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14193 andere jobs