1 op de 2 Belgen was nog nooit buiten de EU

29 januari 2018
In vergelijking met sommige andere Europeanen zijn Belgen alvast geen grote wereldreizigers. Eén op de twee is namelijk nog nooit buiten de Europese Unie geweest. Dat blijkt uit de Eurobarometer. Daarin wordt gemeten hoeveel inwoners van elke land op zijn minst één keer in hun leven naar een land buiten de EU reisden.
op reis

De Zweden reizen het meest buiten de EU. Al moeten we dat cijfer ook wel wat relativeren, want zij gaan dan bijvoorbeeld vaak naar buurland Noorwegen, wat geen land is van de EU. Eenzelfde redenering voor Oostenrijk, dat aan Zwitserland grenst en ook geen EU-land is. Roemenen reizen het minst buiten de EU. Ook de Portugezen reizen niet ver weg, al delen die hun grens alleen met Spanje.

Met het aandeel van 49% dat al buiten de EU reisde, doen we het iets beter dan het EU-gemiddelde van 44%. Ons land beschikt bovendien over een vrij ‘sterk’ paspoort, zo blijkt uit de recente Henley Passport Index 2018. Met een Belgisch paspoort geraak je tegenwoordig 174 landen binnen zonder extra visum. Al doen Duitsland (177 landen) en Singapore (176 landen) wel beter.

De landen waarvoor we als Belg dan wel een visum nodig hebben, bevinden zich vooral in Afrika, maar ook voor grote landen als Rusland, China en India hebben we een visum nodig. Het allerzwakste paspoort ter wereld is dat van Afghanistan, waarmee je slechts 24 landen binnenrukt.

Heb jij al buiten de EU gereisd?

1. Zweden (85%)
2. Denemarken (75%)
3. Oostenrijk (70%)
4. Finland (68%)
...
10. Duitsland (56%)
11. Nederland (56%)
12. Estland (51%)
13. België (49%)
...
25. Polen (25%)
26. Hongarije (19%)
27. Portugal (18%)
28. Roemenië (15%)

In samenwerking met MARK Magazine
(wv) - Bron: MARK Magazine / Eurobarometer 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14878 andere jobs