Lange mannen met snor verdienen meer

Mannen met een snor én mannen die bovengemiddeld lang zijn, hebben een aanzienlijk hoger loon dan hun gladgeschoren, bebaarde en kleinere collega's. Dat blijkt uit Australisch en Amerikaans onderzoek.
#

Mannen doen er goed aan om hun snor te laten groeien. Een studie van het Amerikaanse Mustache Institute en financiële dienstverlener Quicken wijst uit dat besnorde Amerikanen 4,3 procent meer verdienen dan hun seksegenoten zonder snor en maar liefst 8,2 procent meer dan hun mannelijke collega's met baard. Helaas geven mannelijke werknemers met snor wel 11 procent meer geld uit en sparen ze 3 procent minder dan hun collega's.

Hoe groter, hoe hoger het loon

Daarnaast blijkt ook de lengte een rol te spelen bij de hoogte van het loon van mannelijke werknemers. Een man met een bovengemiddelde lengte verdient volgens wetenschappers van de University of Sydney en de Australian National University 1,5 procent meer loon wanneer hij vijf centimeter groter is dan de gemiddelde persoon. Ongeacht andere factoren zoals leeftijd en opleiding blijft de invloed van lengte op het salaris constant.

(nm) – Bron: Mt.nl 

11 april 2013

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook