Krijg ik als stagiair een vergoeding?
Normaal gezien krijg je als stagiair geen vergoeding, maar dat hangt af van school tot school.
Je kan ook als stagiair werken terwijl je bepaalde opleidingen bij de VDAB of Syntra volgt. 
Tijdens de wachttijd mag je bepaalde stages volgen in België, op voorwaarde dat je beschikbaar blijft voor de arbeidsmarkt. Stages die minder dan 4 weken duren, hebben normaal gezien geen effect op je wachttijd. Je mag ook langer stage lopen als je aan de RVA kunt aantonen dat deze stage je kansen op de arbeidsmarkt verhoogt.
Stages om toegang te krijgen tot een beroep (advocaat, notaris, architect) zijn niet combineerbaar met de wachttijd.
Ook een stage in het buitenland is pas toegestaan als volgens de RVA directeur de stage je kansen op de arbeidsmarkt verhoogt. Dat kan je vragen via het formulier C94 C (verkrijgbaar via www.rva.be).
Stages die totaal niet gericht zijn op professionele inschakeling (verblijf als au pair, op een boerderij, culturele uitwisselingen ...) zijn niet combineerbaar met de wachttijd.
Normaal gezien krijg je als stagiair geen vergoeding, maar dat hangt af van school tot school.
Ik werk halftijds en zou graag stage lopen bij een ander bedrijf. Kan dat?
Kinderbijslag krijg je tot de leeftijd van 25 jaar zolang je les volgt. Maar in sommige andere gevallen heb je eveneens recht op kinderbijslag.
Zin om nog wat extra geld te verdienen? Wel, begin dan toch gewoon een webwinkel. Hoewel. Net zoals in de winkelstraten biedt het internet ook geen garantie op makkelijk succes...
Ik ben pas ontslagen, en ik zit echt zeer diep. Ik solliciteer wel, maar sleep me van gesprek naar gesprek. Hoe draai ik de knop om?
Het voorbije jaar werd ik tot tweemaal toe door een oudere collega valselijk beschuldigd. Mijn directeur beloofde op te treden, maar heeft dat (nog) niet gedaan. Wat kan ik doen?
Heb je last van stress? Dat hoeft niet per se iets slechts te zijn, want het kan je ook vooruithelpen in het leven.
Als je de tieners van vandaag vraagt wat ze later willen worden, dan is de kans groot dat ze voor een traditioneel beroep kiezen.
Britt Van Namen, 30 en interieurarchitecte, richtte in 2014 haar eigen ontwerpbureau op. Deze zomer levert ze haar zestigste project op.