Gelukkig op het werk
Vorige

1 van 925

Volgende

Is jouw succes gegarandeerd?

27 maart 2012
Welk persoonlijk kenmerk voorspelt het best je toekomstig professioneel succes? Intelligentie lijkt het meest voor de hand liggende antwoord op die vraag, maar het is niet het juiste antwoord.

Volgens Charles Duhigg heeft discipline een hogere voorspellende waarde dan intelligentie. Dat schrijft hij in zijn boek ‘The Power of Habit: Why We Do What We Do in Life and Business’.

Onderzoekers van de University of Pennsylvania bestudeerden niet alleen het IQ, maar ook de wilskracht van 164 studenten. Uit het onderzoek bleek dat de meest succesvolle studenten minder vaak afwezig waren, minder lang televisie keken en meer tijd aan studie besteedden.

Discipline & wilskracht

Deze studenten scoorden hogere cijfers en hadden meer kans om toegelaten te worden tot exclusieve universiteiten. Discipline en wilskracht hadden daarmee een groter effect op studieprestaties dan intellectueel vermogen.

‘Jongvolwassenen met een sterke discipline leveren betere prestaties dan hun meer impulsieve leeftijdsgenoten’, aldus de onderzoekers. ‘Bovendien kan zelfdiscipline zeer goed voorspellen hoe de cijfers van studenten tijdens het schooljaar zullen verbeteren. IQ kan dat niet.’

(mo) 

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook