Jobs met toekomst
Vorige

1 van 385

Volgende

Interim-manager niet langer crisismanager

De vraag naar interim-managers neemt toe. Bovendien verandert ook hun opdracht. Werden ze vroeger vooral aan boord gehaald voor het bezweren van crisissen of economische terugval, dan is hun inzet intussen een stuk veelzijdiger.

Vorig jaar steeg het aantal interim-managers met 12,9 procent. Het aantal opdrachten dat zij uitvoerden, nam zelfs met 13,9 procent toe. Dat blijkt uit recente cijfers die Federgon, de federatie van HR-dienstverleners, onlangs publiceerde.

Deze stijging heeft voornamelijk te maken met het feit dat bedrijven steeds vaker voor diverse redenen een beroep doen op tijdelijke managementprofielen. Dit gaat dan van het leiden van (grote) projecten tot het opleiden van talent, zo bewijst aanvullend onderzoek uitgevoerd in opdracht van rekruteringsbedrijf Robert Half bij 300 bedrijven. “Bedrijven, zowel grote als kleinere, maken steeds vaker gebruik van flexibel inzetbaar personeel om specifieke projecten tot een goed einde te brengen waarvoor ze de vaardigheden niet zelf in huis hebben”, bevestigt Frédérique Bruggeman, district director bij Robert Half BeNeLux.

Reputatie

Het onderzoek van Robert Half toont aan dat interim-managers vandaag het vaakst worden ingezet voor projectmanagement (62 procent), het begeleiden van een bedrijfstransformatie (57 procent) en het garanderen van de bedrijfscontinuïteit (51 procent).

De meeste bedrijven blijken, volgens Robert Half, tevreden over de voordelen ervan. Zo’n negen op de tien verwijzen daarbij in grote mate naar de kostenefficiëntie die interim-management met zich meebrengt. “Interim-managers leggen zich toe op een opdracht binnen een vastgelegde termijn en bieden bedrijven zo een grotere flexibiliteit, een hogere kostenefficiëntie en een kwaliteitsinjectie”, beweert Frédérique Bruggeman.

Opvallend is dat anno 2018 de interim-manager af is van zijn reputatie als crisismanager. “Terwijl ze vroeger aan boord werden gehaald voor de opvang van herstructureringen of economische terugval, is de inzet van interim-managers veelzijdiger geworden”, stelt Bruggeman. “Het is nu een bewuste keuze in de resourceplanning van organisaties.”

(wv)  

3 april 2018
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook