Liefde en seks
Vorige

1 van 91

Volgende

In crisistijd gaan we minder vreemd

Eén op de vijf Nederlanders geeft toe in een relatie te blijven enkel en alleen omdat het crisis is, zo blijkt uit een recente bevraging. Mannen zien de crisis iets vaker als een reden om het niet uit te maken (22 procent) dan vrouwen (15 procent).
#

Het Nederlandse weekblad Nieuwe Revu organiseerde een rondvraag bij ruim 500 mensen tussen 18 en 65 jaar. Bijna 20 procent van hen gaf toe wel eens vreemd te zijn gegaan. Mannen en vrouwen antwoordden vrijwel hetzelfde op deze vraag.

Hogeropgeleiden gaan vaker vreemd

Het percentage vreemdgangers ligt een pak hoger bij de hogeropgeleiden. Van de laagopgeleiden ging slechts één op de tien al eens vreemd, van de hogeropgeleiden bijna een kwart.

Uit eerder onderzoek van Durex bleek in 2005 dat bijna één op de drie Nederlanders wel eens vreemdging. Nieuwe Revu vindt dan ook dat de recente cijfers relatief laag liggen. Volgens het blad kan het verschil verklaard worden door de economische crisis.

Uit cijfers van het Scheidingscentrum Nederland blijkt dat het aantal scheidingen in 2010 een sterke daling kende. Volgens directeur Geertje Roos is die daling voornamelijk het gevolg van de slechte huizenmarkt.

(mo)

23 januari 2012
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook