Het loon van...
Vorige

1 van 848

Volgende

Hoeveel verdient Toto Wolff, F1-teambaas van Mercedes?

Toto Wolff
Het gaat goed met het F1-team van Mercedes. Een nieuwe wereldtitel lijkt weer in de maak. En dat loont niet alleen voor de piloten, maar ook voor de baas.

Torger Christian "Toto" Wolff, de huidige teambaas van het Formule 1-team van Mercedes, is een Oostenrijkse investeerder en voormalige autocoureur. Hij is voor 30% aandeelhouder en uitvoerend bestuurder van het Mercedes AMG Petronas Formula One Team.

Uit de jaarrekening van het team blijkt dat Toto zijn salaris 8 miljoen euro per jaar bedraagt. Dat is peanuts in vergelijking met de grote ster van het team, meervoudig wereldkampioen Lewis Hamilton, die jaarlijks 33,9 miljoen euro op zijn rekening gestort krijgt, maar sowieso méér dan wat tweede piloot Valtteri Bottas krijgt. Die laatste verdient momenteel immers een loon van ‘slechts’ 6,8 miljoen euro/jaar.

Winst voor Mercedes

Ach, Mercedes kan het zich wel veroorloven, zo blijkt uit de de balans van het jaarverslag van vorig jaar. Met een jaaruitgave van 350 miljoen euro en een omzet van 380 miljoen euro, maakte het team in 2019 een mooie 30 miljoen euro winst.

Lees ook: Hoeveel verdienen de piloten van de andere F1-teams?

(kv) - Foto: Mercedes F1 Team - Bron: GPToday.net

23 oktober 2020
Anderen bekeken ook