Vorige

1 van 830

Volgende
Volgend artikel:

9 soft skills voor het robottijdperk

Wat succesvolle mensen nooit doen …

28 juli 2014
Succes komt in verschillende vormen en kleuren. Je kan succesvol zijn in je carrière, je huwelijk of je hobby. Succes nastreven is geen gemakkelijke taak. Maar er is één ding dat succesvolle mensen gemeenschappelijk hebben. Hun motivatie en honger naar succes maken dat ze nooit, maar dan ook nooit, opgeven.
Richard Branson
Ruimtetoerisme is de nieuwste droom van Richard Branson. Of hij zal slagen? Opgeven doet hij alvast niet!

Rond succesvolle mensen hangt vaak een aura van de perfecte klim naar succes. Maar de meest succesvolle mensen in de zakenwereld, entertainment of sport hebben ooit, en meer dan één keer, gefaald. Ze hebben echter nooit opgegeven. Succesvolle mensen zijn in staat om zichzelf terug moed in te praten en te blijven proberen.

Er zijn enkele voorbeelden die een inspiratie kunnen zijn voor iedereen die succesvol wil zijn. De voorbeelden tonen dat als je wil slagen, je je aan een lange weg van mislukkingen moet verwachten. De echt succesvolle mensen laten zich niet verslaan. Ze voelen zich verantwoordelijk voor hun mislukking, maar leren ervan en starten opnieuw vanuit een sterkere positie.

Henry Ford

De pionier van de moderne productie en de oprichter van de Ford Motor Company mislukte verschillende keren op zijn weg naar succes. De eerste poging om een gemotoriseerd voertuig te maken, werd anderhalf jaar later ontbonden omdat zijn financiers geen vertrouwen hadden in hem. Ford was in staat om genoeg kapitaal te verzamelen om opnieuw te beginnen, maar een jaar later werd hij opnieuw aan de kant gezet door zijn financiers.

Ondanks het feit dat de volledige industrie vertrouwen had verloren in hem, vond hij toch een investeerder om de Ford Motor Company te starten. De rest is geschiedenis.

Henry Ford 

Walt Disney

Eén van de grootste zakenmannen in de entertainmentindustrie startte niet zo succesvol. Voor zijn grote succes verzamelde hij een reeks van mislukkingen. Hij werd bij de Kansas City Star Newspaper ontslagen, omdat hij ‘niet creatief genoeg’ was. In 1922 startte hij zijn eerste bedrijf, Laugh-O-Gram, dat kleine cartoons en reclamefilms maakte. Een jaar later ging die zaak failliet.

Disney gaf niet op. Hij pakte al zijn moed bijeen en ging naar Hollywood. Daar startte hij de Walt Disney Company, dat uitgroeide tot een wereldwijd imperium met filmstudio’s, pretparken en consumentenproducten.

Walt Disney 

Richard Branson

Hij is ongetwijfeld één van de meest succesvolle ondernemers, met verschillende succesvolle bedrijven - zoals Virgin Atlantic, Virgin Music en Virgin Active - op zijn naam. Toen hij 16 was, stopte hij met school om een studentenmagazine te starten. Dat verliep niet zoals gehoopt. Daarna startte hij een postorderbedrijf dat zo goed ging, dat hij zijn eigen muziekwinkel kon openen.

Op zijn weg naar succes waren er meer mislukte bedrijven, zoals Virgin Cola, Virgin Vodka, Virgin Clothes, Virgin Vie en Virgin Card. Richard Branson is het levende bewijs dat doorzettingsvermogen en daadkracht tot succes kunnen leiden.

Richard Branson 

Oprah Winfrey

De nummer 1 van de Forbes Celbrity List wordt gezien als de koningin van entertainment vanwege haar fantastische carrière als talkshow host. In haar vroegere loopbaan had ze verschillende tegenslagen. Ze werd bijvoorbeeld ontslagen als reporter, omdat ze ‘niet geschikt was voor televisie’.

Oprah Winfrey 

J.K. Rowling

De schrijfster van de Harry Potter boeken verkocht meer dan 400 miljoen stukt, waardoor ze één van de meest succesvolle en winstgevende boekenreeksen ooit schreef. Zoals zoveel schrijvers had ze te maken met verschillende afwijzingen van uitgeverijen. Veel uitgeverijen wezen haar manuscripten af omdat ze ‘veel te lang’ waren voor kinderboeken en omdat ‘kinderboeken nooit geld opbrengen’.

Het verhaal van J.K. Rowling is des te inspirerend, omdat ze startte als gescheiden moeder die leefde van de bijstand.

JK Rowling 

Bill Gates

De oprichter van Microsoft richtte zijn eerste bedrijf, Traf-O-Data, op. De samenwerking tussen hem, Paul Allen en Paul Gilbert was gebaseerd op een goed idee: gegevens lezen van verkeerstellers en zo geautomatiseerde rapporten voor verkeersstromen genereren. Er was echter een gebrekkig zakenmodel dat het bedrijf te weinig klanten opleverde.

De zakenpartners bleven maar verliezen opstapelen tussen 1974 en 1980 alvorens ze het voor bekeken hielden. Bill Gates en Paul Allen gaarden alles wat ze geleerd hadden bijeen wanneer ze het Microsoft-imperium startten.

Bill Gates 

Henry John Heinz

Als 25-jarige richtte Heinz een bedrijf op dat bereide mierikswortel produceerde, later gevolgd door augurken, zuurkool en azijn. Hij ging vrij snel failliet. Hij vocht zich echter al gauw terug naar de top om uiteindelijk de koning van de sauzenindustrie te worden, dankzij de enige echte Heinze tomatenketchup.

Henry John Heinz 

Steve Jobs

Jobs werd ontslagen uit het bedrijf dat hij anno 1977 zelf oprichtte. Vanaf zijn terugkomst bij Apple maakte hij van het bedrijf één van de meest succesvolle ondernemingen ooit. Geef toe: er is niemand die Steve Jobs niet kent.

Steve Jobs 

Conclusie

Eén ding doen succesvolle mensen dus nooit: opgeven. Laat dit een inspiratie en motivatie zijn voor iedereen die succes nastreeft.

(sdc) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 16421 andere jobs