Vorige

1 van 716

Volgende
Volgend artikel:

Het loon van een zelfstandig social media marketeer: tussen de 1.800 en 2.500 netto

Hoeveel verdient de paus?

19 maart 2013
Krijgt het hoofd van de Katholieke kerk een loon uitbetaald voor zijn rol als leider van het Christendom? En hoeveel verdient hij dan? Wij zochten het voor je uit …
Paus Franciscus I Paus Franciscus I

Paus Franciscus I werd door het Amerikaanse Forbes pas een week na zijn aanstelling al bekroond met de eer van ‘5de Meest Invloedrijke Persoon ter Wereld’, na president Barack Obama, bondskanselier Angela Merkel, president Vladimir Poetin en softwaregigant Bill Gates.

Betaald door het Vaticaan

Invloedrijk of niet, een paus krijgt geen loon uitbetaald. Maar het Vaticaan staat wel in voor al zijn kosten. Zo heeft Franciscus I een persoonlijke assistant en een secretariaat dat instaan voor zijn dagdagelijkse beslommeringen. Het loon van al deze mensen wordt betaald door het Vaticaan.

Huur moet Franciscus I ook niet betalen, laat staan enige kost van hotelkamers of vervoer naar waar ook ter wereld. En de paus is sowieso vrijgesteld van enige belastingen, noch in Vaticaanstad, noch in zijn land van herkomst. Zelfs op de inkomsten van bijvoorbeeld een eigen geschreven boek moet hij geen cent betalen.

Paus Benedictus XVI verdiende zo meer dan 4,6 miljoen euro aan de verkoop van zijn boek ‘Jezus van Nazareth’.

Wie betaalt het Vaticaan?

Waar het Vaticaan ten slotte zijn inkomsten haalt? Uit giften van gelovigen. En uit donaties van andere landen, waarvan vooral de Verenigde Staten, Duitsland en Italië diep in hun geldbeugel tasten.

(kv) – Bron: NDJ World

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14393 andere jobs