Het loon van...
Vorige

1 van 787

Volgende

Het loon van een administratief bediende bij Kerk & Wereld: 1.649 euro netto

We vroegen Hilde De Herdt (45) uit Mechelen hoeveel zij verdient ...
Hilde De Herdt Hilde De Herdt (45), Mechelen
  • Beroep: administratief bediende bij Kerk & Wereld
  • Privé:gescheiden, 1 zoon en 1 dochter
  • Brutoloon: 2.404euro
  • Nettoloon: 1.649 euro
  • Extra’s: vakantiegeld, 13de maand

Wat doe je voor job?

Kerk & Wereld geeft religieus geïnspireerde tijdschriften uit: wenskaarten, affiches, brochures, boeken ... Ik ben verantwoordelijk voor de verzending en verzorg ook mee de layout van ons maandelijks magazine Overhoop. Af en toe ga ik mee op interview. Zo ben ik Stef Bos mogen gaan interviewen, een leuke ervaring.

Doe je je job graag?

Absoluut. Deze job is me op het lijf geschreven. Ik hou van de afwisseling en de kansen die ik krijg. Onlangs is beslist dat de vzw er eind december mee stopt, wat wil zeggen dat ik op zoek zal moeten gaan naar een andere job. Heel jammer. Ik werk hier nu vijftien jaar. We zijn een klein team en dat zorgt voor een fijne sfeer. Plus: ik woon op tien minuutjes fietsen van ons kantoor. Het zal niet makkelijk zijn om dat ergens anders opnieuw te vinden.

Wat vind je van je inkomen?

Ik ben redelijk tevreden, al vind ik soms dat ik vrij laag zit als ik hoor wat andere mensen verdienen. Nu ik twee kinderen ten laste heb, is mijn loon wat gestegen, maar het heeft altijd rond de 1.500 euro geschommeld.

Spaar je?

Nee. Ik heb een lening moeten aangaan om het huis af te kopen na mijn echtscheiding.

Waar kan je echt geen geld aan geven?

Aan dure restaurantbezoeken. Dat vind ik weggegooid geld. Ik geniet evengoed van een lekker pak friet op een bankje in de zon, samen met de kinderen.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Ik volg sinds kort djembé-lessen en heb een djembé gekocht. Niet goedkoop, maar het is echt iets wat ik doe voor mezelf. Ik haal er plezier uit en het is de ideale manier om nieuwe mensen te leren kennen.

Wat zou je doen als je de lotto wint?

Een maand op reis gaan naar Zuid-Afrika. Ik ben er één keer geweest en heb er mijn hart verloren. De sfeer, de cultuur, de natuur. Ik droom er echt van om nog eens terug te gaan. Ooit wil ik de Tafelberg beklimmen.

(mr) 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

17 augustus 2012
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook