Het loon van...
Vorige

1 van 751

Volgende

Hoeveel verdient de grote baas van Philips?

18 juni 2018
Philips beloont zijn topmanagers goed. Het bedrijf dat onder andere medische apparatuur, computertechnologie en consumer electronics vervaardigt, maakte 1,9 miljard euro winst en had een totale omzet van 17,8 miljard euro. Dus hoeveel daarvan gaat naar topman Frans van Houten?

In 2015 verdiende van Houten reeds 3,9 miljoen euro. Een bedrag dat in 2016 opklom naar 4,7 miljoen euro. Hoeveel steeg dat intussen?

Carrière

Frans van Houten (1960) studeerde economie en business management aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam en begon zijn carrière bij Philips in 1986. In de loop der jaren was hij er actief in verschillende divisies. Hij was ook een tijdje adviseur bij ING Groep, maar sinds 2011 is hij bestuursvoorzitter bij Philips NV.

Zijn loyaliteit loont duidelijk, want ondertussen krijgt de topfunctionaris 5,1 miljoen euro op zijn bankrekening gestort.

Visie

Van Houten gelooft sterk in duurzaamheid en probeert waar kan een circulaire economie te bewerkstelligen. Iets waar hij eerder al voor gelauwerd werd. Hij ontving de Fortune Award voor Circular Economy Leadership tijdens een evenement dat werd georganiseerd in het kader van de World Economic Forum Meeting in Davos in 2018.

(sjv) – Bron: De Telegraaf 

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook