Vorige

1 van 727

Volgende
Volgend artikel:

Groot loonverschil bij Belgische profvoetballers

Hoeveel euro zijn de Rode Duivels samen waard?

1 juni 2018
Met Lukaku, De Bruyne en Hazard in de line-up is de Belgische ploeg er zowel sportief als financieel een van formaat. Maar hoeveel zijn al onze Duivels eigenlijk samen waard?

Grootverdieners Kevin De Bruyne (150 miljoen euro, Manchester City), Eden Hazard (110 miljoen euro, Chelsea FC) en Romelu Lukaku (90 miljoen euro, Manchester United) alleen al zijn samen goed voor 350 miljoen euro. En zelfs de ‘goedkoopste’ spelers tellen mooi op. Zo is Dedryck Boyata (actief bij Celtic Glasgow) 2 miljoen euro waard en mag er voor Laurent Ciman (Los Angeles FC) 1,25 miljoen euro geteld worden.

Meest waardevolle spelers

Schrik niet, maar De Bruyne staat volgens transfermarkt.com op de vierde plaats in de top van meest waardevolle spelers. Hij wordt voorgegaan door Lionel Messi (180 miljoen euro), Neymar (180 miljoen euro), Harry Kane (150 miljoen euro) en wordt gevolgd door Mo Salah (150 miljoen euro). Al kunnen we zeggen dat Kane, Salah en De Bruyne een derde plek delen (of tweede, want Neymar en Messi delen het hoogste trapje).

805 miljoen euro

De Duivels doen het goed op de transfermarkt met 13 geselecteerde Belgen die in de Britse competitie spelen, 3 in de Duitse en 2 in de Belgische. De preselectie van bondscoach Martinez van 28 spelers zou daarom maar liefst op zo’n 805 miljoen euro gewaardeerd zijn. Veel, want ze staan hierdoor op de 6de plaats als ‘zwaarste ploeg’ op het WK.

Met Nainggolan (AS Roma, 45 miljoen euro) erbij hadden we het zelfs tot 850 miljoen kunnen brengen.

Welke 5 ploegen gaan de Rode Duivels voor?

  1. Frankrijk: 1 miljard euro voor 23 spelers
  2. Duitsland: 997 miljoen voor 27 spelers
  3. Spanje: 992 miljoen voor 24 spelers
  4. Brazilië: 904 miljoen voor 23 spelers
  5. Engeland: 874 miljoen euro voor 35 spelers

De uiteindelijke rangschikking zal nog afhangen van de definitieve selectie die Martinez zal maken en welke verrassingen dat nog zal meebrengen. Want op 2 juli zal hij nog 5 spelers achterlaten en maar met 23 richting Rusland trekken.

(sjv) - Bron: Transfermarkt.com 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14605 andere jobs