Liefde en seks
Vorige

1 van 91

Volgende

Hoe groot is de kans dat je partner je bedriegt?

Wat heeft je job te maken met de loyaliteit van je partner?

Meer dan je zou denken blijkbaar. Natuurlijk kunnen er veel dingen spelen, maar de carrière en de loonbrief van de partners kunnen wel degelijk een factor zijn. Zo besloot de universiteit van Connecticut tenminste.

Ongelijkheid

Volgens hun onderzoek zou de financieel ‘afhankelijke’ partij het meest neigen tot vreemdgaan. De oplossing is dan gelijkheid, maar dat is niet altijd evident. De reden is niet per se jaloezie, maar het gevoel minder te zijn dan de partner. Vooral mannen zouden het moeilijk hebben met afhankelijk zijn van hun partner, maar ook vrouwen zijn niet immuun.

  • Vrouw afhankelijk van haar partner: 5% kans op vreemdgaan
  • Man afhankelijk van zijn partner: 15% kans op vreemdgaan

Maar daar stopt het niet. De kans dat hij of zij bedriegt wordt namelijk groter naarmate hij of zij meer afhankelijk is van de partner. Hoe meer hij of zij bijdraagt aan de inkomsten, hoe kleiner de kans dat hij of zij vreemdgaat.

Bijvoorbeeld

Een man die instaat voor 70% van het gezinsinkomen, bedriegt het minst. Zij hebben er volgens het onderzoek het meeste moeite mee om afhankelijk te zijn en willen de voornaamste broodwinnaar van het gezin zijn.

Maar ook vrouwen zijn minder geneigd om een affaire te beginnen naargelang ze financieel meer bijdragen.

(sjv) - Bron: Flair / Women’s Health 

24 april 2019
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook