Bazen
Vorige

1 van 392

Volgende

Agressieve baas leidt tot echtscheiding

Bazen die medewerkers publiekelijk vernederen, richten meer schade aan dan ze zelf denken. De stress die ze veroorzaken, heeft een invloed op het huwelijk van hun werknemers.
#

Onder agressief en kwetsend gedrag behoren driftbuien, grofheid en het spuien van kritiek in het openbaar. Volgens een onderzoek van de Baylor University bij 280 werknemers en hun partner, zorgen al deze factoren voor negatieve spanningen in gezinsrelaties. Werknemers zijn vaak niet in staat om thuis op een positieve manier te communiceren met hun partner en andere gezinsleden. Hierdoor neemt de motivatie om zich te smijten in hun job ook zienderogen af.

Effect van kinderen

Iets minder agressief gedrag werd geconstateerd bij leidinggevenden die meerdere kinderen hebben. Hoe groter het aantal kinderen, hoe groter hun tevredenheid, klinkt het bij de onderzoekers. Ook zelf een lange relatie aangaan, kan een positieve invloed hebben. Hoe langer de huwelijksrelatie tussen een werknemer en zijn partner duurt, hoe minder impact de baas heeft op hun relatie.

Psychologische begeleiding

Dawn Carlson vindt dit de perfecte gelegenheid om werkgevers te confronteren met hun daden. ‘Agressief en kwetsend gedrag tegenover medewerkers mag absoluut niet getolereerd worden’, aldus onderzoeker Carlson.

Indien leidinggevenden niets veranderen aan de manier waarop ze hun werknemers benaderen, is de nodige psychologische begeleiding en een stressmanagement op zijn plaats.

(mw) – Bron: express.be, dailymail.co.uk  

2 december 2011
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook