Het loon van...
Vorige

1 van 785

Volgende

Het loon van een zelfstandige Communications & PR Specialist: 1.900 euro netto

We vroegen Elke De Mayer (31) uit Waasmunster hoeveel zij verdient...
Elke De Mayer (31), Waasmunster
  • Studies: Communicatiemanagement - PR
  • Beroep: Zelfstandig – Zaakvoerster Communicatie- en PR-bureau Wavemakers
  • Privé: Samenwonend – 1 kind
  • Nettoloon: 1.900 euro
  • Extra's: bedrijfswagen, smartphone en laptop

Wat doe je voor job?

Ik heb vijf jaar voor een communicatiebureau gewerkt. Dat was een erg leuke en uitdagende job, maar ik wilde op eigen benen staan. Zo’n vier jaar geleden heb ik daarom mijn eigen bureau opgericht: Wavemakers. Mijn taak? Mijn klanten op een positieve manier in het nieuws laten komen. Redactionele visibiliteit, zeg maar.

Doe je je job graag?

Mijn klanten zijn heel uiteenlopend en dat houdt het net boeiend. Ik werk onder andere voor European Open, Special Olympics Belgium, Yanina Wickmayer, Clouds of Fashion, Health&Care , Leapp, Nutcase Helmets en Micro. Ik maak een PR-strategie op en de ene keer moet ik een persbericht versturen, de andere keer organiseer ik persconferenties of events.

Hoeveel uren werk je per week?

Dat varieert van 50 tot 60 uren per week. Af en toe zijn er ook uitschieters met 80 werkuren. Als zelfstandige vind ik het niet erg om meer dan gemiddeld te werken. Ik heb een thuiskantoor, daar zijn heel wat mensen jaloers op. Als ik verlof heb, verwijs ik mijn klanten door naar een vriendin die ook een eigen communicatiebureau heeft. We vullen elkaar aan en zitten op dezelfde golflengte. Op die manier kan ik ook tijdens mijn verlof een goede service garanderen.

Ben je tevreden over je salaris?

Ja. Ik heb gelukkig een vrij vlotte start kunnen maken. Op mijn eerste dag als zelfstandige kon ik al onmiddellijk een persbericht opstellen. Het aantal klanten is heel snel gegroeid.

Waar gaat het merendeel van je loon naar toe?

We hebben twee jaar geleden een huis gekocht en dat zijn we nu volop aan het verbouwen. Het merendeel van mijn loon gaat dus naar onze woning. Binnen dit en zes maanden moet alles helemaal klaar zijn. Dan is er misschien terug wat geld om verre reizen te maken. Er staan nog heel wat landen op mijn bucketlist.

Waar kun je echt geen geld aan geven?

Ik heb niet elke twee jaar een nieuwe luxewagen nodig. Ik maak veel kilometers maar ben tevreden met een comfortabele gezinswagen.

Lig je wakker van je pensioen?

Nee, niet echt. Ik doe aan pensioensparen en stort jaarlijkse bijdrages voor VAPZ (Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen, nvdr.).

Wat zou je doen als je de lotto wint?

Ik vul nooit een Lotto-formulier in! Ik zou veel liever een maandelijks bedrag winnen zoals bij Win For Life dan een grote pot van enkele miljoenen euro’s. Maar als ik dan toch echt moet kiezen… een wereldreis! En dan laat ik op tijd en stond vrienden en familie op en af vliegen.

(em) 

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

14 november 2016
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook