Vorige

1 van 730

Volgende
Volgend artikel:

Het loon van een zelfstandig reisbegeleider en coach: tussen 1.500 en 2.775 euro netto

Het loon van een zaakvoerder van een skateshop: 993 euro netto

11 juni 2018
We vroegen aan Renaud uit Mechelen hoeveel hij verdient en wat zijn job inhoudt.
Renaud Amand
  • Leeftijd: 40
  • Gemeente: Mechelen
  • Beroep: zaakvoerder Skatehouse
  • Studies: Pers & Communicatie
  • Privé: samenwonend, 1 kind
  • Netto maandloon: € 993,60

Wat doe je als job?

Ik ben zaakvoerder van Skatehouse in Mechelen, de zaak die ik zelf heb opgericht. Na 18 jaar als motorjournalist werd het tijd voor iets nieuws. In Australië zag ik een interessant concept, waar men motoren combineerde met surfspullen. Dat gaf mij inspiratie voor het concept van Skatehouse, waar ik motoren samenbreng met een skateshop. Mijn takenpakket is gevarieerd: van het runnen van de winkel, het stockbeheer en de facturatie tot het bedienen van de klanten. De shop bestond al even als pop-up in de stad, maar sinds 1 december is de zaak verhuisd naar een definitieve locatie: aan het skatepark van Mechelen.

Doe je je job graag?

Ik doe mijn werk heel graag. Als journalist werk je vaak heel geïsoleerd. Je schrijft je artikels, maar krijgt weinig feedback, en hebt weinig contact met je publiek. Ik zag mijn lezers een keer per jaar, op het autosalon, maar verder had ik geen idee of mijn werk wel geapprecieerd werd. Hier heb ik veel meer contact met mensen. Het is ook leuk om skaters te zien evolueren met materiaal dat ze hier kochten. Mensen beleven hier een fijne tijd, dankzij een concept dat wij hebben bedacht. Dat geeft voldoening.

skateshop

Wat vind je van je loon?

Je weet dat als je als zelfstandige begint, je loon niet zo hoog zal liggen. Als je jezelf een hoger loon uitkeert, betaal je meer sociale zekerheid, dus blijft het voorlopig bij een minimumloon. Dat is zeker niet veel, in vergelijking met het aantal uren dat ik werk.

Hoeveel uren werk je per week?

Ik schat dat ik in totaal tussen de 40 en de 50 uren per week werk, maar eigenlijk stopt het nooit. Als ik niet in de winkel sta, denk ik nog altijd na over dingen die ik kan verbeteren of nog moet doen.

Spaar je?

Op dit moment niet. De zaak is nog maar net opgestart, en dat was een behoorlijke investering. Dit jaar is het vooral een kwestie van overleven en de opstartkosten verwerken, en daarna zien we wel verder.

Wat is je grootste kost?

De afbetaling van de hypotheek op mijn huis.

Waar kan je echt geen geld aan uitgeven?

Ik geef geen geld uit aan extreem dure dingen die vergankelijk zijn. Luxueuze diners of kostelijke reizen zijn dus niet aan mij besteed.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Ik kan wel geld uitgeven aan cultuur: ik ga bijvoorbeeld graag naar optredens of de film, hoewel dat er in de praktijk niet veel van komt. Maar eigenlijk geef ik niet zoveel geld uit. Ik heb op het moment ook gewoon niet al te veel te besteden, en ik probeer dan ook om zoveel mogelijk uit het leven te halen zonder veel geld uit te geven. Dat lukt perfect. Je hoeft niet veel geld uit te geven om je te amuseren.

Wat zou je doen als je de lotto won?

Eerst en vooral zou ik een maand vakantie nemen om op reis te gaan met mijn familie. Daarna zou ik in de winkel investeren. Alle dingen die nu on hold staan – investeringen die niet essentieel zijn maar het wel zouden afmaken – zouden dan wel kunnen gebeuren. En ik zou meer personeel in de winkel zetten, zodat ik zelf kan focussen op het uitbouwen van de zaak. Er zijn zoveel plannen die nu nog niet mogelijk zijn, maar die ik wel wil realiseren.

(sdc) - Foto: GvA 

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 13498 andere jobs