Aangeboden door Fluvius

“Mijn job voelt niet eens aan als werk”

Fluvius was geen onbekende voor Gunther Ruysen (23) toen hij anderhalf jaar geleden solliciteerde voor technieker hoogspanningsinstallaties. Na twee stages én meer dan 20 jaar vol verhalen van zijn vader wist hij wel wat hij kon verwachten. Toch werd het nog beter: “Mijn job daagt me elke dag uit. Ik leer nog veel meer bij dan ik had verwacht.”

Hand- én denkwerk

In België is een storing op het elektriciteitsnet groot nieuws. Dat komt omdat er bijna nooit storingen zijn. En daar zit Gunther voor iets tussen. “Als technieker hoogspanningsinstallaties werk ik vooral preventief: ik onderhoud de verdeelschakelaars op het hoogspanningsnet en test de beveiliging, zodat niemand plots zonder stroom komt te zitten. Het is een mooie combinatie van hand- en denkwerk: ik ben dagelijks de baan op om schakelaars te testen, maar ik zit ook vaak achter de computer om metingen te valideren.”

“Elke dag is voor mij een uitdaging. Er kan heel wat misgaan op het net: een kortsluiting, een graafmachine die een kabel raakt … Wel kunnen we ons goed wapenen tegen dat soort incidenten, en daar leer ik nog dagelijks over bij. Ik wist niet dat ik nog zoveel niet wist. Erg fijn, want daardoor voelt mijn job niet eens aan als werken.”

Fluvius_Gunther2

Vlotte sollicitatie

Ook Gunthers vader werkt bij Fluvius. “Al 25 jaar. Hij zorgt er mee voor dat ons net niet overbelast raakt wanneer zonnepanelen te veel spanning geven op een zonnige dag. Of omgekeerd, wanneer verbruikers te veel stroom vragen. Ik heb elektromechanica gevolgd in het middelbaar. Toen ik een stageplaats zocht, was Fluvius een logische keuze. Tijdens die stage heb ik al op veel diensten meegelopen – ook die waar ik nu werk – en de interesse was meteen gewekt. Maar ik wou nog verder studeren.”

Op het einde van Gunthers bacheloropleiding elektromechanica kwam hij opnieuw uit bij Fluvius. “Ik kon er mijn stage combineren met mijn bachelorproef. Fluvius zocht nieuwe toestellen om spanningskwaliteit te meten in cabines of op huisaansluitingen. Ik heb toen onderzocht welke geschikt waren. Ze hebben zelfs beslist op basis van mijn aanbevelingen, heel leuk.”

“Na de stage  heb ik de vacatures bekeken en meteen gesolliciteerd. Gesprek en assessment waren goed en een maand later mocht ik starten. Wie bij Fluvius begint, krijgt meteen een peter toegewezen. We hebben een goede band: na anderhalf jaar kan ik nog steeds bij hem terecht met vragen – maar evengoed bij andere collega’s, natuurlijk.”

Altijd blijven groeien

“Ik leer dagelijks bij van mijn collega’s, maar Fluvius heeft ook de opleidingen erg goed geregeld. Als nieuwkomer krijg je meteen een reeks verplichte veiligheidsopleidingen. Maar er is daarnaast zoveel meer mogelijk: softwareopleidingen, veilig werken met asbest … Ik ben nu zelfs mijn rijbewijs C aan het halen om mijn collega’s nog beter te kunnen helpen met materiaal wegbrengen.”

“Nu wil ik eerst een paar jaar alles leren over mijn huidige job, tot ik hem tot in de puntjes beheers. En komt er een moment dat ik iets anders wil doen, dan weet ik al waar ik naartoe ga: Fluvius! Er zijn hier namelijk ongelofelijk veel doorgroeimogelijkheden. Beveiligingen ontwerpen spreekt me wel aan, bijvoorbeeld, maar er is nog zoveel meer te ontdekken. Heel veel zin in.”

Bij Fluvius kan je alle kanten uit. Ook aan de slag in een van onze jobs of stages voor technische bachelors of als technieker of ingenieur? Check de vacatures en solliciteer meteen online.

Fluvius_GuntherBis
Fluvius: 16 jobs
Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Ontvang per mail jobs op maat

Ontvang nieuwe 'Fluvius' jobs meteen in je mailbox.