Het loon van...
Vorige

1 van 868

Volgende
Volgend artikel:

7 creatieve beroepen met een mooi salaris

Het loon van een vrachtwagenchauffeur: 2.200 tot 2.600 euro netto

We vroegen Danny Thommis (45) uit Melsbroek hoeveel hij verdient als vrachtwagenpiloot...
Danny Thommis (45), Melsbroek
  • Beroep: Vrachtwagenpiloot
  • Privé: Getrouwd, kinderen
  • Netto maandloon: 2.200 en 2.600 euro netto
  • Extralegale voordelen: hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques, jaarlijks voor 175 euro kledij uit de bedrijfscatalogus

Wat doe je voor job?

Ik zou zeggen “vrachtwagenchauffeur”. Maar die functie is inhoudelijk enorm veranderd: het is een pak meer dan aan een stuur draaien en op het gaspedaal duwen.

De uitgebreide technische, administratieve en communicatievaardigheden en een steeds meer geavanceerde technologie, geven een totaal nieuwe inhoud aan deze job in vergelijking met pakweg 20 jaar geleden. Mijn werkgever noemt het daarom “vrachtwagenpiloot”; en misschien is dat inderdaad wel een meer accurate benaming voor wat wij zijn.

Wat vind je van je inkomen?

Het varieert tussen de 2.200 en 2.600 euro netto, afhankelijk van het aantal gewerkte uren. Het is waar dat we er dagelijks gemiddeld meer uren voor presteren dan in andere beroepen het geval is, maar wie ervoor wil gaan, kan wel met een loon naar huis dat je in andere jobs nooit kan verdienen – ook niet als je er extra inspanningen voor zou doen.

Bovenop de hospitalisatieverzekering en maaltijdcheques, mogen we jaarlijks ook nog eens voor 175 euro kledij kopen uit de bedrijfscatalogus, dat vind ik een noemenswaardig voordeel.

Zou je van werk veranderen voor een hoger loon?

Het loon alleen is voor mij niet het enige om voor een bepaalde job te kiezen. Het graag doen en je er goed in voelen, is ook belangrijk. Een collegiale werksfeer en een werkgever die aandacht heeft voor je welbevinden, dat laat zich niet meteen in geld uitdrukken. Maar het is wel van waarde. En het materiaal is ook altijd in orde – zeker belangrijk als je een hele dag in een vrachtwagen zit.

Wat is je grootste kost?

De afbetaling van ons huis en de gebruikelijke dagelijkse kosten. Eigenlijk niets speciaals.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Vooral muziek en film. En ook mijn gezinsleven vind ik zeer belangrijk: uitstappen met mijn vrouw en kinderen, daar spendeer ik graag iets meer aan.

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

25 september 2017

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook