Het loon van...
Vorige

1 van 870

Volgende
Volgend artikel:

Hoeveel verdien je met een vakantiejob?

Het loon van een SEO Specialist & Online Marketeer: 2.106 euro bruto

We vroegen aan Christopher Cardoen (32) uit Kortrijk wat zijn job inhoudt en hoeveel hij precies verdient...
Christopher Cardoen Christopher Cardoen (32) uit Kortrijk
  • Beroep: Zelfstandig SEO Specialist & Online Marketeer
  • Studies: Secundair onderwijs , schoolverlater op 16 jaar
  • Privé: Samenwonend met een prachtige vrouw en een mooie dochter van 7 jaar oud
  • Bruto maandloon: 2.106 euro
  • Netto maandloon: +/- 1.750 euro
  • Extralegale voordelen: Geen

Wat doe je als job?

In 2015 ben ik zelfstandige geworden. Sindsdien ben ik als SEO Specialist & Online Marketeer aan de slag voor m'n eigen bedrijf, dat nu CRE8ME heet.

Hoe ben je in deze sector terecht gekomen?

Toen ik nog als vertegenwoordiger werkte, ben ik bij toeval in contact gekomen met online marketing. Ik vond dat interessant en ben me daar in gaan verdiepen. Ik ben diverse blogs begonnen en slaagde erin om die stuk voor stuk goed te laten scoren. Zo is de passie gegroeid.

Toen het bedrijf waarvoor ik werkte werd overgenomen door een multinational was er opeens geen plaats meer voor mij. Op dat moment heb ik beslist om de stap als zelfstandige te zetten. En mét succes.

Doe je je job graag?

Ja, absoluut. Het is een zeer competitieve business, maar dat maakt het net zo leuk voor mij. Je moet altijd beter doen dan de concurrentie - van de klanten enerzijds, van andere SEO-bedrijven anderzijds - en dat maakt het voor mij ontzettend boeiend en uitdagend. Ik win graag, dus ik hou wel van een beetje competitie.

Wat vind je van je loon?

Dat is zeker niet voldoende, zeker niet als ik zie wat aan de klanten wordt doorgerekend in vergelijking met het vele werk dat ik erin heb gestopt. Klanten onderschatten dat heel vaak. Ze willen liefst zo weinig mogelijk betalen, maar dat neemt niet weg dat het mij veel werk kost om de doelstellingen te behalen.

Ik ben zelfstandige, maar momenteel kan ik mezelf echt niet meer uitbetalen. Meer werk zou welkom zijn, zeker met het oog op groei van het bedrijf en dus ook zelf mensen in dienst te kunnen nemen. Er loopt zoveel talent rond, maar op dit moment is het voor mij nog onmogelijk om iemand extra aan te werven.

Zou je van werk veranderen voor een hoger loon?

Nee, tenzij in dezelfde sector. Een vaste job met doorgroeimogelijkheden spreekt me zeker nog steeds aan, ook al ben ik nu zelfstandige. Dat is zo’n beetje uit noodzaak gekomen, weet je wel.

Er zijn te weinig kleine spelers of voldoende vacatures in deze business, vind ik. En heel vaak wordt voor een Online Marketing functie een Bachelor Marketing diploma gevraagd, terwijl dat in feite heel weinig met elkaar te maken heeft. Een online functie vraagt veel en voortdurende zelfstudie. Je moet er dagelijks mee bezig zijn.

Hoeveel uren werk je per week?

Dat zal gemiddeld zo’n 45 uren per week zijn, afhankelijk van de hoeveelheid klanten op dat moment. Maar zoals nu werk ik zeker zo’n 65 uren per week, omdat het erg druk is en omdat ik er ook maar alleen voor sta, zowel voor het onderhoud van m’n klantenportefeuille als voor prospecties en (nieuwe) klantenbezoeken.

Heel graag zou ik ook anderen de kans geven om hun passie te volgen en in deze business aan de slag te kunnen. Moest het kunnen, zou ik dus zeker iemand extra aanwerven, liefst iemand met het nodige talent die ergens anders toch geen kans krijgt, omdat hij/zij niet het juiste diploma heeft of iets dergelijks.

Spaar je?

Ja, maar niet zoveel of ik eigenlijk zou willen sparen.

Denk je aan je pensioen?

Elke dag. Ik zie de toekomst immers niet echt rooskleurig en vrees dat we geen pensioen meer zullen hebben tegen dat we de pensioenleeftijd bereikt hebben. Volgens mij gaat onze generatie nooit kunnen stoppen met werken.

Wat is je grootste kost?

Dat zijn de huishuur van 850 euro/maand en de afbetaling van 360 euro/maand voor onze wagen.

Waar kan je echt geen geld aan uitgeven?

Aan gokspelletjes zoals de lotto of krasbiljetten, bijvoorbeeld. Dat is weggesmeten geld, volgens mij.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Aan hobby’s en ontspanning: uit eten gaan, fitness ...

Wat zou je doen als je de lotto won?

Niets, want ik speel niet. (lacht) Stel dat ik toch op een of andere manier de jackpot win, dan zou ik graag iets willen veranderen aan de wereld van vandaag. Investeren in hernieuwbaar drinkwater in landen waar geen of vervuild water voorhanden is, lijkt me broodnodig.

(kv) 

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

16 september 2019
Anderen bekeken ook