Het loon van...
Vorige

1 van 785

Volgende

Het loon van een schadebeheerder: 1551,50 euro netto

We vroegen aan Nick (25) uit Broechem hoeveel hij verdient ...
Nick (25), Broechem
  • Beroep: Generalist schadebeheerder arbeidsongevallen
  • Diploma(‘s): Bachelor Financie- & Verzekeringswezen
  • Privé: Samenwonend
  • Brutoloon: 2256,28 euro
  • Nettoloon: 1551,50 euro
  • Extra’s: Gratis internet thuis, maaltijdcheques, korting op verzekeringsproducten, ecocheques, treinabonnement of reiskostenvergoeding en verhoogde fietsvergoeding, eindejaarspremie en productiviteitspremie.

Wat doe je voor job?

Ik ben schadebeheerder voor arbeidsongevallen bij een verzekeringmaatschappij. Aangezien elke werkgever deze verzekering verplicht neemt, heb ik werkzekerheid én veel afwisseling. Een schadebeheerder behandelt alles van aanrijdingen op weg naar het werk tot ongelukken en stommiteiten. Het is mijn taak om mensen correct bij te staan en te vergoeden. Bovendien probeer ik dat zo snel mogelijk te doen. Het lukt me doorgaans om binnen de 24 uur een oplossing te voorzien.

Doe je je job graag?

Zeer zeker! Ik heb werkzekerheid, veel variatie en een duidelijke drijfveer: de verzekeringssector afhelpen van zijn "trage" imago. Verder heb ik heel wat extralegale voordelen, en dat is natuurlijk mooi meegenomen. Ze krijgen me hier met geen stokken buiten, want ik heb het enorm naar m'n zin!

Wat vind je van je inkomen?

Ik heb mijn verwachtingen moeten bijstellen, maar al bij al ben ik tevreden. Toen ik twee jaar geleden afstudeerde, hoopte ik meer te verdienen dan 1500 EUR. Het leven is al duur genoeg. Daar komt nog eens bij ik een knelpuntberoep uitoefen, en dat rechtvaardigt toch wel een hoger loon.

Hoeveel uren werk je per week?

Ik werk 36,25 uur per week. Toegegeven, dat valt best mee. (lacht)

Spaar je?

Absoluut! Toen ik nog thuis woonde, kon ik met de nodige discipline ongeveer twee derde van mijn loon sparen. Nu ik samenwoon en een lening afbetaal, is dat natuurlijk een heel ander verhaal. Toch mik ik op een vast maandelijks bedrag van ongeveer 250 EUR.

Wat is je grootse kost?

De gewone dingen, vermoed ik: een dak boven m'n hoofd, eten en drinken en natuurlijk ook belastingen, verzekeringen en onderhoud. Wat toch wel aardig aantikt. Als je berekent hoeveel je afdraagt aan de RSZ of betaalt aan kadastraal inkomen, wegentaks en successierechten, dan word je er niet bepaald vrolijk van. Maar het hoort erbij, zeker?

Waar kan je echt geen geld aan geven?

Aan nutteloze dingen. Elke aankoop die ik maak, moet verantwoord zijn. Aan twijfelachtige goede doelen of onnodige decoratie geef ik niet graag geld uit. Voor mijn vriendin kijk ik uiteraard niet op een euro meer of minder. Ik leg haar graag in de watten!

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Aan mijn hobby - fitness -, aanpassingen aan mijn auto en nuttige cadeaus durf ik wel geld uitgeven. Zolang het een toegevoegde waarde heeft, kan het eraf!

Wat zou je doen als je de lotto won?

Heel concreet: als ik de superpot van 89 miljoen EUR zou winnen, gaat er 10 miljoen naar mijn ouders en mag elke goede vriend zich aan 1 miljoen verwachten. Meer nog, ik zou een wijk kopen en al mijn vrienden een huis geven. Heel m'n vriendenkring binnen handbereik, wie tekent daar niet voor? En als automaniak zou ik natuurlijk enkele auto's kopen. Maar ik zou dus in de eerste plaats andere mensen gelukkig maken.

(sdc)

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op!

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.

6 november 2015
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook