Het loon van...
Vorige

1 van 785

Volgende

Het loon van een opvoedster: 1.700 euro netto

We vroegen aan Nikita Collin (25) uit Diest hoeveel ze verdient ...
Nikita Collin (25), Diest
  • Beroep: opvoedster
  • Diploma(‘s): bachelor Orthopedagogie
  • Privé: ongehuwd, 0 kinderen
  • Brutoloon: +- 2.300 euro
  • Nettoloon: +- 1.650 – 1.700 euro
  • Extra’s: vergoeding dienstenopdrachten

Wat doe je voor job?

Ik ben opvoedster en werk samen met kinderen en hun gezin de context uit van een problematische opvoedingssituatie.

Doe je je job graag?

Ik doe mijn beroep zeer graag. Ik vind het fijn om er te zijn voor de kinderen en om samen met het gezin rond precieze doelen te werken. Vaak moet ik proberen het beste te maken van een redelijk slechte situatie. Als de uitkomst positief is, geeft het me een enorme voldoening om terug te blikken op het afgelegde traject van de kinderen en mezelf.

Wat vind je van je inkomen?

Persoonlijk vind ik dat ik niet mag klagen, hoewel mijn sector algemeen wel meer zou mogen verdienen. Het beroep houdt namelijk bepaalde risico’s in. We krijgen wel vaker te maken met verschillende vormen van agressie, en hebben meer kans om ziek te worden. Dan heb ik het over bijvoorbeeld kinkhoest en bof.

Hoeveel uren werk je per week?

Dat verandert wekelijks. Mijn werkgever werkt met een 6-wekensysteem: de ene week klop ik 30 uren, maar de andere telt dan weer 45 of zelfs 50 gepresteerde uren. Die regeling hangt af van het aantal gewerkte nachten, ziekte van collega’s, onderlinge wissels of de groepsbezetting.

Spaar je?

Ja, ik probeer zoveel mogelijk te sparen. Maar dat is niet zo gemakkelijk als je alleen woont en wanneer er vaker nieuwe uitgaven bijkomen. Ik merk dat ik sommige maanden een hoger bedrag kan sparen dan andere. Soms is er zelfs helemaal géén ruimte om te sparen.

Wat is je grootse kost?

Ik geef het meeste geld uit aan huur en huishouden. Een mens moet eten, toch?

Waar kan je echt geen geld aan geven?

Nutteloze of overbodige kosten wanneer daar geen ruimte voor is. Of het nu gaat om schoenen, accessoires of iets anders: als ik het me op een bepaald moment niet kan permitteren, zal ik het nooit kopen.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Ontspanning, want ik geloof dat het dé manier is om energie te vinden in wat je elke dag doet. Na een zware dag of periode op het werk is het leuk om mentaal helemaal tot rust te kunnen komen.

Wat zou je doen als je de lotto won?

Ik zou veel vaker reizen. Ook zou ik een huis kopen of laten bouwen. En niet te vergeten: een groot deel van het bedrag zou ik investeren in mensen die hulp nodig hebben. Niet alleen in eigen land, maar ook in landen zoals in Afrika of Azië en in andere landen die extra ondersteuning kunnen gebruiken.

(sdc) 

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

11 maart 2016
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook