Het loon van...
Vorige

1 van 743

Volgende

Het loon van een kleuterleidster: 1.100 euro netto

18 september 2012
We vroegen Barbara Wezenbeek (37) uit Keerbergen hoeveel zij verdient …
Barbara Wezenbeek Barbara Wezenbeek (37), Keerbergen - Beroep: kleuterleidster - Privé: gehuwd, 3 kinderen - Brutoloon: zo'n 1.300 euro - Nettoloon: 1.100 euro - Extra’s: geen

Wat vind je van je werk?

Ik doe het heel graag en ben blij met mijn job. Het is ook heel praktisch. Mijn man moet dikwijls naar het buitenland en dan zorg ik voor de kinderen. Ik neem hen mee naar school, ben thuis tijdens de schoolvakanties en heb in het algemeen weinig last van stress.

Wat vind je van je inkomen?

Dat is ok. Onze lonen staan vast en zijn voor iedereen gelijk. Dat vind ik geen slecht principe.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Aan dingen voor de kinderen, zowel spullen die ze nodig hebben als zaken die ik zelf leuk vind. Mijn kinderen zijn nog klein: 3, 8 en 9 jaar. De jongste is net voor de eerste keer naar school gegaan.

Wat is je grootste kost?

De dagelijkse boodschappen. Besparen op levensmiddelen doe ik niet echt. Ik zal niet altijd het duurste kopen, voor wc-papier bijvoorbeeld, maar op voeding bespaar ik niet.

Waar kan je geen geld aan geven?

Aan elektronische dingen, in tegenstelling tot mijn man. Het zegt me gewoon niet zo veel.

Spaar je?

Mijn loon gebruik ik voornamelijk voor de boodschappen en andere uitgaven, maar samen met mijn man leggen we wel wat opzij. Spaargeld gebruiken om op vakantie te gaan, doen we niet. We houden wel altijd wat bij de hand, voor mogelijke investeringen of zo.

Wat zou je doen als je morgen de lotto won?

Dan zou ik niet zo anders gaan leven. Misschien wel iets royaler, omdat je dan toch wat minder zorgen hebt over geld. Met Euromillions zou het een heel ander verhaal zijn. Met dat geld zou ik een fonds voor ontwikkelingshulp opstarten, of het investeren in een ziekenhuis. Liefst zou ik dan een goed doel opstarten en het zelf beheren.

(bvdb) 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs