Het loon van...
Vorige

1 van 871

Volgende
Volgend artikel:

Wat doet en verdient een schadebeheerder?

Het loon van een gepensioneerde leraar: 1.957 euro netto

We vroegen aan Karel Van den Bergh (79) uit Kasterlee naar zijn vroegere job en pensioen ...
Karel Van den Bergh (79) uit Kasterlee Karel Van den Bergh (79), Kasterlee
  • Beroep: Leraar secundair onderwijs
  • Privé: Weduwnaar
  • Bruto pensioen: 33.879 euro per jaar
  • Nettoloon: 1.957 euro
  • Extra's: geen

Welke job beoefende je vroeger?

Van 1960 tot 1978 was ik leraar aan een middelbare school. Daarna ben ik voor de Europese Gemeenschap in Luxemburg begonnen. Hierdoor verdubbelde mijn salaris. Dit heeft echter geen effect gehad op mijn pensioen.

Deed je je job graag?

Lesgeven was een roeping. Ik ging heel erg graag om met jonge mensen en deed mijn job ontzettend graag. Toch koos ik na een carrière van achttien jaar voor het geld. Per abuis, bleek achteraf. Ik heb heel wat boeiende contacten verloren en dat doet nog altijd pijn. Het enige voordeel van mijn carrièreswitch is dat ik nu vloeiend vier talen spreek.

Hoeveel uren werkte je per week?

Ik werkte op school 24 uur per week en had erg veel vakantie. Mijn vrouw en ik hebben daardoor heel veel mooie reizen naar alle uithoeken van de wereld kunnen maken.

Was je tevreden over je salaris?

Ik heb indertijd voor een hoger salaris gekozen en een aangename job met toffe collega’s en een prettige werkomgeving laten schieten. Dat was een verkeerde beslissing en daar wil ik jongeren voor hoeden. Een hoger loon is niet altijd een meerwaarde.

Waar gaat het merendeel van je pensioen naar toe?

Mijn vrouw is in 2002 overleden. Ik leef van mijn pensioen en ben erg tevreden over het bedrag. Maandelijks kan ik nog zo’n 500 euro sparen.

Waar kan je echt geen geld aan geven?

Dure nieuwe auto’s! Ik ga liever op zoek naar een goede tweedehandswagen. Sigaretten en alcohol vind ik ook weggegooid geld.

Wat zou je doen als je de lotto won?

Ik zou het aan niemand vertellen maar mijn leven gewoon zijn gangetje laten gaan. Het zal dan ooit wel een verrassing voor mijn erfgenamen zijn. Misschien zou ik wel iets vaker op restaurant gaan.

(em) 

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

12 juni 2014
Anderen bekeken ook