Het loon van...
Vorige

1 van 785

Volgende

Het loon van een B&B-uitbater: ongeveer 800 euro netto

Wij vroegen Johan Leeman (45) uit Leuven hoeveel hij verdient …
Johan Leeman Johan Leeman (45), Leuven
  • Beroep: B&B-uitbater en verkoper van art deco
  • Privé: gescheiden, 1 dochter
  • Brutoloon: 1.000 à 1.500 euro
  • Nettoloon: ongeveer 800 euro (als B&B-uitbater)
  • Extra’s: geen

Wat doe je voor job?

Ik hou m'n eigen bed and breakfast open: De Waterlelies in de Redingenstraat in Leuven. Ik droomde al lang van een B&B. Vijf jaar geleden ben ik op deze modernistische art decowoning uit 1935 gestoten en ik was meteen verkocht. Op twee weken tijd heb ik een carrièreswitch gemaakt van leraar naar B&B-uitbater.

Doe je je job graag?

Ik krijg een gevarieerd publiek over de vloer: bedrijfsmensen, toeristen en gastprofessoren. Dat is plezant, met een prof oude geschiedenis kan ik keuvelen over m'n passie en toeristen kan ik vertellen waar ze lekker kunnen gaan eten. Verhalen over Eddy Merckx slaan ook aan.

Hoeveel uren werk je per week?

Dat is heel verschillend. Er zijn de drukke maanden: juli met Rock Werchter en oktober, de congresmaand. Maar je moet er ook rekening mee houden dat je elk jaar sowieso twee mindere maanden hebt.

Wat vind je van je inkomen?

Iedereen zal wel iets meer willen verdienen zeker? Met mijn twee kamers verdien ik gemiddeld 800 euro netto per maand. Ik ben er op voorzien dat dit stap per stap moet groeien. Van de 100 euro voor een tweepersoonskamer met ontbijt, hou ik 30 à 35 euro over. Als je echt wil kunnen leven van een B&B moet je minimaal zes kamers hebben en er met twee in werken. Daarom combineer ik dit met een tweede job: ik koop en verkoop art deco. En ik geef regelmatig 's zaterdags les in mijn B&B over art deco en zilver, met 's middags een lunch.

Wat neemt de grootste hap uit je budget?

De renovatie van mijn art decowoning. Voor de brandveiligheid bijvoorbeeld moest ik een speciale inklapbare ladder kopen zodat de gevel gevrijwaard bleef. Kostprijs: 3.000 euro. Ook de energierekening loopt op in zo'n oud huis.

(mr) 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

17 juli 2012
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook