Bazen
Vorige

1 van 394

Volgende

Help, ik haat mijn baas!

31 augustus 2010
Het is een probleem dat veel mensen bekend in de oren klinkt: je job is oké maar je baas is onuitstaanbaar. Jammer genoeg heeft het weinig zin om het slachtoffer uit te hangen. Wat kan je dan wel doen?

Jobat weet raad:

 1. Ga de confrontatie niet aan
  Als je dat doet, ben je namelijk verloren. Je zou niet de eerste zijn die de laan uitvliegt na een verhitte discussie met je overste. Mark McCormack, de man die het boek ‘What they don’t teach you in Harvard Business School’ schreef, laat er weinig twijfel over bestaan: “Je baas mag dan even op zijn plaats gezet zijn, hij is tenminste zijn job niet kwijt.”

 2. Je hebt de keuze, dus kies
  Je kan je baas natuurlijk niet uitkiezen, maar als je hem absoluut niet kan uitstaan, is het misschien beter om zelf op te stappen. Als je je job veel te graag doet om weg te gaan, dan moet je met hem leren leven.

 3. Misschien ligt het wel aan jou
  Al eens bedacht dat jouw werkgever je misschien wel liever kwijt dan rijk is, in plaats van omgekeerd? Natuurlijk gelooft niemand van zichzelf dat hij een van die vervelende werknemers is, maar ze bestaan wel. Kijk dus maar beter even in de spiegel voor je een drastische beslissing neemt.

 4. Blaas niet te veel bruggen op
  Ook al ben je nu nog jong en zorgeloos, vergeet niet dat je vaak achtervolgd wordt door de keuzes die je eerder hebt gemaakt. Als je te veel bruggen opblaast, sta je voor je het weet op een eiland. Geen bazen te zien aan de horizon, maar ook geen werk.

   

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook