Helft ex-werknemers 'steelt' vertrouwelijke informatie

Uit onderzoek van het beveiligingsbedrijf Symantec blijkt dat de helft van de werknemers die hun werkgever in de afgelopen 12 maanden verlaten hebben, vertrouwelijke bedrijfsinformatie heeft meegenomen. 40 procent is van plan deze gegevens te gebruiken in hun nieuwe job.

28 augustus 2013

Delen

computerslot

De wereldwijde survey van Symantec toont aan dat werknemers het aanvaardbaar vinden om vertrouwelijke informatie over het bedrijf mee te nemen en te gebruiken. De respondenten menen dat hun bedrijf hier niet om maalt. Slechts 47 procent gaf aan dat hun werkgever actie onderneemt wanneer werknemers gevoelige informatie bijhouden.

Geen misdaad?

62 procent vindt het normaal om werkdocumenten over te zetten naar de persoonlijke computer, tablet, smartphone of cloud. De meerderheid heeft deze opgeslagen informatie nooit verwijderd en ziet hier ook geen kwaad in. Meer dan de helft (56 procent) denkt niet dat het een misdaad is om een vertrouwelijke informatie van de ex-werkgever te gebruiken.

Tot slot blijkt dat veel organisaties er maar niet in slagen om een cultuur van veiligheid te creëren. Slechts 38 procent van de werknemers zegt dat hun manager de bescherming van bedrijfsgegevens als een prioriteit beschouwt.

(nm) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?