Engie organiseert jobhappening met meer dan 500 vacatures

21 april 2017
ENGIE organiseert op zaterdag 22 april 2017 in zijn vestiging in Zwijndrecht een grote jobhappening voor technische profielen. De energiereus gaat op zoek naar kandidaten om meer dan 500 openstaande vacatures in te vullen.
Engie

“Vorig jaar hebben we reeds twee dergelijke happenings georganiseerd en werden verschillende nieuwe medewerkers aangeworven. Opzet is om via die weg ook een ander doelpubliek te bereiken. We werven niet louter en alleen aan op basis van sollicitaties voor specifieke profielen, maar staan ook open voor mensen die op zoek zijn naar een job en die via medewerkers die reeds in dienst zijn bij ons terecht komen. Via speeddates tijdens de jobbeurs kan dan samen op zoek worden gegaan naar de juiste match”, verduidelijkt woordvoerder Mathias Pierquin.

Meer stabiliteit

Arne Eekman (53) uit Schoten is zo iemand die na de jobbeurs in Doel in november vorig jaar de weg naar Engie vond. Hij waagde zijn kans op aanraden van schoonzoon Michiel Holbroeck die reeds sinds zes jaar in de kerncentrale van Doel werkzaam is. Sinds een zestal weken is Arne als teamleader aan de slag bij Engie Cofely in Mechelen. Twee jaar geleden nog vreesde de ingenieur van opleiding, met de gedachte de kaap van 50 te hebben overschreden, niet meer aan de bak te zullen komen.

“Ik was werkzaam in een kleine firma met een zevental mensen, als Belgisch filiaal van een Nederlandse onderneming. Een aantal jaren geleden ging ik de uitdaging aan dat filiaal mee op te starten. Dat was toen een bewuste keuze. Dat dit gepaard ging met veel overuren en heel onregelmatig werk, zou zich vanzelf na een tijdje wel corrigeren, dacht ik. Maar ik zag er weinig verandering in komen. De werkdruk lag erg hoog en dat werd me té veel”, vertelt Arne.

“Al minstens een jaar speelde ik met de gedachte om uit te kijken naar een andere job. Maar tegelijk speelde in mijn achterhoofd de angst dat ik niets meer zou vinden, gezien ik de kaap van de vijftig was gepasseerd. Ik zag het doemscenario opduiken dat ik vastgeroest zou blijven zitten”, getuigt hij.

Tot hij een tip kreeg van zijn schoonzoon over de jobbeurs bij ENGIE. “Ik wist dat hij het beu was op zijn vorig werk en dat hij op zoek was naar meer stabiliteit. Met mijn ervaringen wist ik dat hij die hier zou vinden”, zegt Michiel. “Ik besloot daarom om het er op te wagen, al schrikte de gedachte mij wel wat af. Nog nooit eerder had ik zo'n jobhappening meegemaakt en op die manier gesolliciteerd”, geeft de schoonvader toe.

Minder formeel

Arne zou het zich niet berouwen. “Op zaterdagochtend trok ik naar de jobbeurs, op maandag had ik als het ware al werk. Ik kreeg toen al meteen een telefoontje van de personeelsdienst en voelde dat het goed zat. Op de jobbeurs had ik trouwens al een goed gevoel. De contacten verliepen veel minder formeel dan bij een klassieke sollicitatie. Ik heb er toen met een viertal experts over verschillende functies gepraat. Je voelt op die manier beter en meteen aan of die of die functie je zou liggen of niet. Je kan ook alles op tafel leggen wat je wil doen en kan én waar je minder goed in bent om zo op zoek te gaan naar een match. De kaarten liggen helemaal anders dan wanneer je ergens voor een specifieke functie gaat solliciteren. En je hoeft geen twintig sollicitaties in een rij te doen”, getuigt de nieuwbakken ENGIE-teamleader.

Ook na de eerste weken in het bedrijf, betreurt Arne zich zijn keuze niet. “Eerlijk gezegd schrikte het mij wel wat af om in zo'n grote groep terecht te komen. Ik was altijd gewoon geweest in een kleine firma te werken en had wat bang voor de vele regeltjes en logge structuren. Maar dat valt allemaal goed mee. Uiteraard is het in het begin wat zoeken, maar er zijn veel mensen aanspreekbaar. Ik ben niet tegen een muur aangebotst”, zegt hij.

“Ook ervaar ik de voordelen die zo'n grote groep biedt. Ik heb nu meer verantwoordelijkheid dan in mijn vorige job, maar heb daar ook meer mogelijkheden en middelen toe. Ik krijg niet alleen de mogelijkheden om zaken op te lossen maar ook om problemen te voorkomen. Dat is iets wat ik in mijn vorige job miste. Ik wilde meer stabiliteit en in een grote groep zijn de kansen daartoe groter. Bij ENGIE heb ik de arbeidsvreugde teruggevonden waarnaar ik op zoek was”, verkondigt Arne.

(br)

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 15041 andere jobs