Sollicitatiegesprek
Vorige

1 van 275

Volgende
Volgend artikel:

Met deze vragen kan jij je jobinterview verknallen

Drie vragen die elke sollicitant moet stellen

sollicitatievragen stellen
Tijdens een sollicitatiegesprek wil je natuurlijk te weten komen of de job wel iets voor jou is. Drie vragen kunnen daar al een goede aanwijzing van geven.

De beste sollicitaties hebben meer weg van een echt gesprek dan van een verhoor, zoals helaas vaak het geval is. Ook jij wil weten of de job geschikt is voor jou. Uiteindelijk zal je er toch heel wat uren van de dag slijten.

De jobsite eFinancialCareers.com somt drie vragen op die je informatie over de baan geven die je anders wellicht niet zou krijgen:

1. Waarom is de vorige persoon opgestapt?

Is de job vrij omdat de vorige persoon promotie gemaakt heeft? Geweldig. Dat betekent dat er kansen te rapen zijn. Is de persoon ontslagen? Zoek uit waarom de werkgever die stap genomen heeft. Is het een nieuwe functie? Opnieuw geweldig. Dat betekent dat het bedrijf groeit. Probeer wel uit te vissen of het om een duurzame groeistrategie gaat.

2. Hoe zal mijn eerste werkweek eruit zien?

Dit brengt aan het licht of de werkgever goed heeft nagedacht over jouw aanwerving. Hebben ze een degelijk plan om jou op te leiden? Is er begeleiding voorzien? Bovendien geeft je een idee op welke termijn er van jou verwacht wordt dat je op kruissnelheid komt.

3. Beschrijf eens de ideale kandidaat voor deze job?

Rekruteerders willen uiteraard weten welk vlees ze in de kuip hebben. Maar waar zijn ze eigenlijk zelf naar op zoek? Als je dat te weten komt, kan je bij het afscheid nog eens benadrukken dat jij alle kwaliteiten hebt die zij zoeken. Als dat niet slim is …

EXTRA: Zo bereid jij je perfect voor op jouw sollicitatiegesprek (e-gids)

(nm)

11 december 2020
Anderen bekeken ook