Welke job past bij mij?
Vorige

1 van 549

Volgende

Deze mensen werkten jarenlang als ... Teletubby (VIDEO)

Was je fan van de Teletubbies? Dat was eind jaren negentig een van de populairste programma’s voor peuters. Maar wie zat er eigenlijk achter die vier kleurrijke wezens die brabbelden, een lawaaierige stofzuiger hadden en roze pudding aten?
#

Brabbelen en tegelijkertijd in een zwaar en vreemd kostuum rondhuppelen? Niet meteen een droomjob voor acteurs. En toch vonden de makers van de Teletubbies vier kandidaten die Tinky Winky, Dipsy, Laa Laa en Po tot leven brachten.

Gedumpt als Tinky Winky

De grootste Teletubby, Tinky Winky, werd vertolkt door Simon Shelton. Vandaag is hij 47 jaar oud, balletdanser en choreograaf. Hoewel hij, zeker in het begin, zijn twijfels had over de rol, heeft hij geen seconde spijt. Zijn vertolking bracht hem heel wat fans op, zowel kinderen als ouders.

Simon Shelton was eigenlijk niet de originele Tinky Winky. Acteur Dave Thompson, die nu als stand-up comedian werkt, werd ontslagen. Hij zou de rol van de Teletubby verkeerd hebben geïnterpreteerd. Volgens de makers van het peuterprogramma zou hij de paarse Teletubby als homo hebben voorgesteld.

De grappige Teletubby Dipsy, die gek was op hoeden, werd vertolkt door John Simmit. Hij acteerde in meer dan 400 afleveringen. De inmiddels 49-jarige acteur is nog steeds aan de slag als stand-up comedian. Nikky Smedley, eveneens 49 jaar oud, kreeg de rol van Laa Laa, nadat zij op een krantenadvertentie gereageerd had.

En wie zit achter de rode Teletubby? Dat is de inmiddels 40 jaar oude actrice Pui Fan. Vandaag presenteert ze het kleuterprogramma Show Me, Show Me. Ook zij zorgde voor heel wat controverse, nadat ze in haar Teletubby-jaren een lesbienne vertolkte in een ander programma.

Hard werk

Wie ooit naar de Teletubbies heeft gekeken, zag dat de vier kleurrijke wezens veel pret hadden samen. Maar achter de schermen ging het er heel anders aan toe. De acteurs werkten maar liefst elf uur per dag, in een zwaar en bloedheet kostuum. En jij denkt dat jouw job vermoeiend is?

Bekijk zeker onderstaand interview met John Simmit alias Dipsy.

VIDEO

 

De 'wie is wie'-fotogalerij

(dt/em/sjv)

5 oktober 2017
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook