Vorige

1 van 744

Volgende
Volgend artikel:

Dit zijn de 10 rijkste mensen ter wereld

Deze 13 sportmensen gingen failliet

18 juli 2016
Boris Becker
Ooit een wereldster, vandaag in de vergeetput. Het kan iedereen overkomen. Ook deze sportlui. Zij verdienden een fortuin door hun opmerkelijke prestaties maar raakten uiteindelijk alles kwijt.
Boris Becker De Duitser Boris Becker was ooit een van de beste tennissers van de wereld.

1. Boris Becker

Ooit was hij een van de beste tennissers van de wereld. De Duitser Boris Becker won drie keer in Wimbledon, twee keer de Australian Open en een keer de US Open. Goed voor meer dan 100 miljoen euro. En waar dat geld nu allemaal naartoe is? Echtscheidingen (ja, meerdere!), belastingontduiking en … slechte investeringen.

2. David James

David James verdedigde negen jaar geleden – op het WK Voetbal in Zuid-Afrika – de netten voor Engeland. Jarenlang was hij de doelman bij Liverpool en Manchester City. En naast het doel bewaken, was hij een geliefd model bij Armani. Zijn carrière eindigde met zo’n 22 miljoen euro op zijn bankrekening. Maar dat speelde hij vijf jaar geleden kwijt. De reden? De scheiding met zijn vrouw Tanya. Sindsdien ging het alleen maar bergaf.

David James

3. Dennis Rodman

Herinner je je nog dat de Chicago Bulls in de jaren ‘90 het nieuws kleurden? Ze pakten de ene titel na de andere. Michael Jordan is waarschijnlijk de meest bekende basketspeler uit dat legendarische team, maar ook Dennis Rodman was een belangrijke schakel. De 27 miljoen dollar op zijn bankrekening bevestigt dat. Waar al dat geld intussen naartoe is? Blijkbaar had hij grote schulden door zijn echtscheidingen. En hij had een zwaar alcoholprobleem.

Dennis Rodman

4. Arantxa Sanchez-Vicario

Dat met tennis een mooie cent te verdienen valt, is geen geheim. En daar weet de Spaanse tennisster Arantxa Sanchez-Vicario alles van. Ze won maar liefst drie keer Roland Garros en één keer de US Open. Maar aan al die prijzen heeft ze niets overgehouden. Op het moment dat ze de tenniswereld vaarwel zei, had ze niets meer. En dat is volgens haar de schuld van haar ouders, die haar meer dan 50 miljoen euro hebben ontnomen.

Arantxa Sanchez-Vicario

5. George Best

George Best is ongetwijfeld een van de meest memorabele voetballers ooit, wat hem in heel zijn carrière maar liefst 100 miljoen opbracht. Maar daar blijft niets meer van over. De alcohol nam de bovenhand. Hij verloor jammer genoeg zijn geld, én zijn leven aan de drank.

George Best

6. Evander Holyfield

Even terugspoelen naar juni 1997: Mike Tyson bijt een stuk oor af van zijn geduchte tegenstander Evander Holyfield. Een wedstrijd om nooit te vergeten. Hoewel hij die dag een stuk van zijn lichaam verloor, mag Evander Holyfield met trots terugblikken op zijn carrière. Met maar liefst vier wereldtitels, en meer dan 500 miljoen euro in zijn zak, kon hij vijf jaar geleden op pensioen. Genieten was het allesbehalve, want Evander raakte alles kwijt.

Evander Holyfield

7. Lee Hendrie

Nog een voetballer die zijn fortuin kwijtspeelde is… Lee Hendrie! Ooit verdiende de man 40.000 pond per week bij Aston Villa. Genoeg dus om de duurste wagens en de mooiste huizen te kopen. Hij beloofde een van de grootste voetballers te worden, maar niets was minder waar. Terwijl zijn leeftijdsgenoten Frank Lampard en Steven Gerard furore maakten in de voetbalwereld, kelderde Hendrie en maakte hij op een jaar tijd één miljoen pond schulden. Einde carrière, jammer genoeg.

Lee Hendrie

8. Mike Tyson

Mike Tyson doet bij iedereen wel een belletje rinkelen. Als bokser was hij gevreesd, want na de eerste ronde was de kans groot dat je als tegenstander knock-out op de grond lag. Zijn comeback alleen al leverde hem 100 miljoen dollar op. Maar in het begin van de jaren ‘90 ging het heel snel bergaf: Tyson werd veroordeeld voor verkrachting, beet een stuk oor van zijn tegenstander en scheidde van zijn vrouw.

Mike Tyson

9. Keith Gillespie

Manchester United. Het zou dé club worden waar Keith Gillespie zich zou ontpoppen tot grote voetbalster. Maar dat is jammer genoeg nooit gebeurd. Later wist hij wel de fans van Newcastle en Blackburn Rovers voor zich te winnen. Maar zijn voetbaltalent werd overschaduwd door een gokverslaving. Hij verspeelde zo’n zeven miljoen euro.

Keith Gillespie

10. O.J. Simpson

O.J. Simpson is misschien wel een van de meest besproken sportfiguren ooit. Vroeger was hij een echte held. Zowel op als naast het American football-veld. Vandaag heeft hij een schuldenberg om u tegen te zeggen. Eerst werd hij verdacht van de moord op zijn vrouw en haar nieuwe vriend, maar daarvoor werd hij vrijgesproken. Uiteindelijk belandde hij toch in de gevangenis voor een gewapende overval. Intussen is hij weer op vrije voeten, maar betaalt hij waarschijnlijk de rest van zijn leven schulden af.

O.J. Simpson

11. Marion Jones

Marion Jones, de Amerikaanse atlete, zal nog vaak dromen over de tijd waarin ze 70.000 tot 80.000 dollar per race verdiende. Het contract met Nike en de drie Olympische medailles vulden dat potje mooi aan. Tot ze de medailles opnieuw moest afgeven vanwege doping. Nadien liep het helemaal mis. Haar carrière als atlete was voorgoed voorbij, de inkomsten daalden drastisch maar ze hield vast aan haar luxeleventje. Dan zijn de centen al snel op.

Marion Jones

12. Diego Maradona

Een voetballer die miljoenen verdient, en vervolgens toch een gigantische berg aan schulden maakt? Diego Maradona kan dat. In de periode dat hij voor Napoli speelde, had hij al een schuldenberg van maar liefst 37 miljoen euro.

Diego Maradona

13. Floyd Mayweather Jr.

De droom van elke topsporter? Winnen. En daar weet Floyd Mayweather alles van. In heel zijn carrière als bokser verloor hij geen enkele wedstrijd. Goed voor zijn zelfvertrouwen, en zijn portemonnee. Zijn motto, zoals dat van vele andere topsporters, was dan ook: geld moet rollen. En dat heeft hij ook gedaan. Misschien net iets te veel, want uiteindelijk bleef hij achter met een schuld van zo’n 22 miljoen dollar.

Floyd Mayweather Jr.

(dt/em) - Bron: Express 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 17019 andere jobs