Evenwicht werk-privé
Vorige

1 van 718

Volgende

Dé remedie tegen stress? Kitten therapie! (VIDEO)

Wanneer stressballen, extreme yogahoudingen en zelfhulpboeken niet meer werken, zou deze schattige therapie wel eens de ultieme oplossing kunnen zijn…
#

Door de explosieve groei van mindfulness cursussen, de populariteit van ontspanningsruimtes en de groeiende vraag naar ‘yoga at work’-formules, weten we al één ding: we zijn nog nooit zo gestresseerd geweest en er is massaal vraag naar een oplossing of instant stressverlichters. We zochten en vonden een wel zeer alternatieve remedie.

Benodigdheden

  • Een grote glazen cabine
  • Een groot kussen
  • Een koptelefoon
  • Een grote houten kast met meerdere deuren
  • Een nest kittens
  • Speelgoed voor katten, liefst met veel koordjes, pluimen en frulletjes aan.

Hoe werkt het?

De deelnemers doen hun schoenen uit, zetten een koptelefoon op en stappen de glazen cabine in. Hierin ligt een groot geel kussen, waar ze comfortabel op moeten plaatsnemen. De hoofdtelefoon en de cabine zorgen ervoor dat de stresserende externe geluiden worden buitengesloten en een rustgevende stem begeleidt de deelnemers.

Als iedereen op zijn of haar gemak is gesteld, wordt er gevraagd om naar het geluid van spinnende katten te luisteren. Iets dat al meteen een glimlach op de gezichten van de deelnemers tovert, waarna de grote houten kast die in de glazen kubus staat, één voor één zijn deuren laat opengaan. Uit de deurtjes komen dan een hele nest nieuwsgierige kittens getuimeld, die staan te popelen om te spelen en te knuffelen. Met de voorspelbare reacties van de deelnemers als gevolg… Uit een deur van de kast wordt ook nog een hoop speelgoed geschoven om de kittens te entertainen.

Video

Bekijk de video en beslis voor jezelf. Zou jij wel even in deze glazen kubus willen stappen?

Beste. Therapie. Ooit. Punt.

Heb je geen panische angst voor katten en geen allergieën, dan is het toch onmogelijk om deze therapiekamer gestresseerd te verlaten?

Wat denk jij? Zou jij vrijwillig een poosje in deze kitten therapy box willen doorbrengen?

(sjv) – Bron: Upliftconnect.com

7 juni 2016
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook