Sollicitatiegesprek
Vorige

1 van 290

Volgende

De 12 ergste sollicitatieblunders ooit

9 april 2014
Wat kan er allemaal misgaan tijdens een sollicitatiegesprek? Heel wat, zo blijkt. Deze twaalf voorbeelden van blunders vermijd je best als je je kansen tijdens een belangrijk sollicitatiegesprek niet wil vergooien.
oops

De echt extreme flaters, zoals in ons artikel 'De 10 grootste sollicitatieblunders' worden opgesomd, komen gelukkig niet al te vaak voor. Het zijn vaak kleine fouten, waar kandidaten zich niet van bewust zijn, die ervoor zorgen dat de job naar iemand anders gaat.

Aan de hand van gesprekken met personeelsmanagers maakte het rekruteringsbedrijf Robert Half een overzicht van verschillende sollicitatieblunders. In de loop der jaren hebben deze personeelsmanagers al heel wat leuke anekdotes kunnen verzamelen …

Deze 12 sollicitatieblunders hebben personeelsmanagers écht meegemaakt:

 1. “Een kandidaat somde allerlei redenen op waarom ik hem beter niet zou aannemen.”
 2. “Een sollicitante vroeg of ze de telefoon mocht gebruiken. Ze belde naar haar huidige werkgever en meldde zich ziek, terwijl ze een hoestbui nadeed.”
 3. “De werkzoekende kwam naar het gesprek in pyjama en slippers.”
 4. “Gevraagd naar zijn motivatie, antwoordde de sollicitant: Ik heb een groot huis, een grote auto en een grote schuld op mijn creditcard. Betaal me en ik ben gelukkig.”
 5. “Ik interviewde een kandidaat die de hele tijd een toverbal in zijn mond had.”
 6. “Gevraagd naar de redenen van haar vertrek bij haar huidige job, liet ze weten dat haar manager een zak is. Net als alle managers, voegde ze eraan toe.”
 7. “De sollicitant gaf toe niet echt interesse te hebben in de baan, maar vond het wel leuk dat de functie gepaard ging met veel vakantiedagen.”
 8. “Ik wil liever voor jullie concurrent werken, vertelde de kandidaat.”
 9. “Na een compliment over zijn gekozen universiteit en behaalde cijfers, zei de sollicitant: Ik ben blij dat u dat hebt opgemerkt, want ik heb niet echt aan die universiteit gestudeerd.”
 10. “Iemand had het uniform van zijn vorige werkgever nog aan.”
 11. “Of er nog vragen waren? Waarop de sollicitant vroeg: Wat gebeurt er als ik ’s ochtends wakker word en geen zin heb om naar mijn werk te gaan?”
 12. “De vrouw had een catsuit aan.”

(nm) – Bron: Mens-en-samenleving.infonu.nl 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook