Vorige

1 van 467

Volgende
Volgend artikel:

Werken in coronacrisis: financial & HR-officer Katrien getuigt...

De 10 slechtste werknemers ooit?

14 juli 2016
We hebben allemaal wel eens een dagje dat het wat minder gaat. Deze werknemers trekken die slechte dag in het extreme en kwalificeren met gemak voor de titel van ‘slechtste werknemer van het jaar’. Je mag zelf kiezen wie wint, want we presenteren je verschillende topkandidaten...

1. Joaquin Garcia: 6 jaar niet gaan werken

6 jaar lang niet komen opdagen op je werk, terwijl je wel betaald krijgt... De 69-jarige Spaanse ambtenaar Garcia deed het. Sommige mensen zien hem misschien als een held, maar zijn baas zal daar waarschijnlijk anders over denken. Om er nog een schepje bovenop te doen, zijn afwezigheid werd pas opgemerkt toen zijn collega’s hem een cadeau en erkenning wilden geven voor zijn vele jaren dienst. Auwtsj.

Lees hier waarom hij niet meer kwam werken.  

2. Frédéric Desnard: je baas aanklagen omdat je je verveelt op het werk

Desnard sleepte zijn werkgever voor de rechtbank, omdat hij door zijn saaie job een bore-out had gekregen.

Hij schuift de schuld in de schoenen van zijn werkgever omdat ze hem niet genoeg te doen gaven en te weinig verantwoordelijkheden toevertrouwden. Zelf zegt hij dat zijn managersfunctie bij een Parijs parfumbedrijf zo vreselijk was, dat hij zich letterlijk ziek verveelde. De 44-jarige man vergelijkt zijn aandoening met een burn-out en hoopt op 360.00 euro compensatievergoeding (vakantiegeld inbegrepen).

3. Je baas aanklagen omdat je uit bed bent gevallen terwijl je een oproep van je werk beantwoordde

Een anonieme werknemer van de Lancaster County Council vroeg en kreeg 6.535 euro schadevergoeding, omdat hij uit bed was gevallen terwijl hij een telefoontje van het werk beantwoordde. De werknemer in kwestie kwetste ondertussen zwaar zijn rug.

Het is duidelijk niet de eerste keer dat een Engelse ondernemingsraad moet opdraaien voor werkongevallen van hun werknemers. De laatste 5 jaar betaalde deze maar liefst 90 miljoen euro (75 miljoen pond) aan schadevergoedingen uit.

4. Bob: een IT’er die zijn eigen job outsourcete

Soms is het nodig om te delegeren, maar deze man – gekend als Bob – ging wel erg ver. Namelijk naar China.

Zijn werkgever begon een vermoeden te hebben dat er iets niet pluis was, omdat de netwerkbeveiliging opmerkte dat er iemand dagelijks inlogde vanuit Shenyang, China dus. Er werd meteen gedacht aan een hacker of andere beveiligingsbreuk. Het beveilingsbedrijf traceerde de infiltrant tot aan het VPN netwerk van Bob, waarvan ze dachten dat hij het ‘slachtoffer’ was van de hele zaak. Niet dus.

Bob had een Chinese webontwikkelaar ingehuurd om zijn job te doen voor een lage vergoeding. Zelf verdiende hij ondertussen een bedrag van goed in de 6 cijfers en kreeg hij geweldige werkevaluaties, terwijl hij ondertussen katvideo’s keek en shopte op eBay.

5. A.K Verma: 24 jaar niet komen werken

Wat is er extremer dan 6 jaar niet komen opdagen op het werk? 24 jaar misschien.

Een man die werkte voor het departement van centrale openbare werken in India werd onlangs schuldig gevonden aan bewust plichtsverzuim. De man, een assistent projectingenieur, ging op een ochtend in 1990 ziek naar huis, en kwam daarna niet meer opdagen op het werk.

Hoewel zijn absentie al in 1992 werd onderzocht, werd hij pas in 2015 ontslagen. De ontslagprocedure werd wel reeds aangevat in 2007, maar het departement had er toch nog 8 jaar voor nodig om hem daadwerkelijk buiten te gooien. Het was uiteindelijk de minister van stadsontwikkeling die zijn ontslag eiste, om de werking van het departement toch wat te versoepelen en te stroomlijnen, en verantwoording te garanderen. We gaan er vanuit dat het inderdaad gemakkelijker werken is als er ook daadwerkelijk mensen op post zijn.

6. Een telecom- en netwerktechnieker die in slaap valt op de sofa van zijn klant, terwijl hij aan de telefoon hangt met het hoofdkantoor

Een technieker van Comcast, een netwerkprovider en telecommaatschappij, ging op huisbezoek om een gebrekkige modem te repareren. Hij kreeg het probleem niet alleen opgelost en belde zijn hulplijn, het hoofdbureau van Comcast. Nu blijkbaar moeten niet alleen klanten een tijdje aan de lijn hangen, maar moeten ook techniekers geduld uitoefenen om verder geholpen te worden. De technieker in kwestie viel tijdens het wachten per ongeluk in slaap op de sofa van de klant.

De klant vond het wel amusant en filmde de technieker, terwijl hij op de bank lag te slapen en postte het filmpje op YouTube. Iets dat werkgever Comcast niet ontging, waarna ze de technieker ontsloegen. Al zijn we niet zeker of dat wel zo gerechtigd was in dit geval.

 
 

7. Graeme Wallace: de brouwerijmedewerker wiens grapje ervoor zorgde dat 200 000 bierblikjes teruggeroepen moesten worden

Er kan al eens iets fout lopen, en laat je iets bewust fout lopen dan kunnen er wel eens gevolgen zijn. Voor deze man was het gevolg de titel “werknemer van de maand”.

Wat was er gebeurd? De verantwoordelijke voor het verpakkingsmateriaal bij BrewDog, Wallace dus, was het beu dat het bedrijf gelabeld werd als ‘niet punk genoeg’. Hij nam het heft in eigen handen en veranderde de woorden op een reeks blikjes van Punk IPA (een soort bier) naar “MOTHER F****R DAY”, waarna hij de hele vracht verscheepte naar het Verenigd Koninkrijk.

Zijn grapje kwam pas aan het licht nadat enkele alerte social media gebruikers erover begonnen te praten online. Het bedrijf voelde zich verplicht om de blikjes terug te roepen, maar wisten het grapje wel te appreciëren.

Graeme Wallace

8. Carly McKinney: De wiskunde professor die werd ontslagen nadat ze tweette over high worden

Wat leerkrachten doen in hun privé, is privé. Maar toen McKinney, een wiskunde lerares, enkele onthullende foto’s tweette en opschepte over haar marihuanagebruik op school, was het hek van de dam. Zo onthulde ze dat ze zelf weed in haar auto had op de personeelsparking, terwijl er ondertussen een drugscontrole aan de gang was bij de leerlingen. Andere berichten suggereerden dat ze onder de invloed van drugs was, terwijl ze papers nalas en testen verbeterde.

Crunk Bear

McKinney claimde daarna dat de twitterpagina een parodie was die ze samen met een vriend op poten had gezet, en dat ze zelf nooit onder de invloed van drugs was geweest. Haar studenten vonden het in ieder geval wel cool en begonnen een protest om haar zo terug te krijgen als leerkracht. Het mocht niet baten, McKinney werd uiteindelijk toch ontslagen.

9. Richard Clem: het personeelslid dat zijn werkgever aanklaagt, nadat hij werd ontslagen voor overdreven winderigheid

De Case Pork Roll Company in Trenton, New Jersey, ontsloeg één van zijn werknemers omdat hij erg veel last had van winderigheid.

Nu kon de man in kwestie hier weinig aan doen, omdat hij net een gastric bypass operatie had ondergaan. Deze ingreep had extreme darmgassen en oncontroleerbare diarree als gevolg. Toen de geur van deze onfortuinlijke gassen de geur van de verkochte producten (varkensvlees rolletjes en gerechten) begon te overstijgen, werd de man verzocht om van thuis te gaan werken. De CEO van het bedrijf, Thomas Dolan, bleek bezorgd dat klanten de geur met de varkensworsten zouden associëren, maar zou ook overgegaan zijn tot pesterijen tegenover Richard en zijn vrouw, die ook in het bedrijf werkte. Dit leidde uiteindelijk tot hun ontslag.

Het koppel besloot het er niet bij te laten en over te gaan tot een proces tegen hun ex-werkgever. Ze beweren dat het bedrijf zich schuldig maakt aan discriminatie ten opzichte van mensen met een beperking of handicap, omdat Richard 210 kilo woog en obees was, waardoor de bypass noodzakelijk was en de bijwerkingen onvermijdelijk.

10. Steven Conard: de begraafplaatsonderhouder die een gitaar stal van een overleden man

Conard, een grafdelver en begraafplaatsonderhouder, is een grote muziekliefhebber. Volgens hem de reden dat hij een dure gitaar ontvreemde uit een grafkamer.

William Jourdan, een legerveteraan, had een speciaal verzoek voor hij stierf, hij wou begraven worden met zijn favoriete gitaar. Zo gezegd, zo gedaan, toen de man naar zijn laatste rustplaats werd gebracht, verhuisde zijn crèmekleurige Fender Telecaster mee.

Het instrument van om en bij de 2.000 dollar (of 1.800 euro) stak duidelijk de ogen van de kerkhofconciërge uit. Een collega van Conard getuigde dat de man hem zei dat hij de gitaar koste was kost moest hebben en dat het te duur was om in een crypte te liggen. Dus alvorens de crypte werd verzegeld, ‘redde’ Conard de gitaar van zijn laatste rustplaats.

Iets dat nog jaren of zelfs eeuwig onopgemerkt had kunnen blijven, zij het niet dat de familie van Jourdan nog een laatste groet ging brengen en de verdwijning opmerkte. Ze kwamen al snel uit bij Conard, die hen verzekerde dat hij normaal niet zou stelen van de overledenen, maar dat hij nu eenmaal in een band zat en zijn liefde voor mooie instrumenten te groot was om deze kans te laten voorbijgaan.

Het mocht niet baten, hij werd alsnog ontslagen.

Wie steekt er met kop en schouders uit?

Nu kunnen we concluderen dat de meeste van deze werknemers verre van ideaal zijn, maar in veel gevallen lijkt het aandeel van de werkgever zelf toch ook niet erg onschuldig. Wie verdient er volgens jou écht de titel van ‘slechtste werknemer’ en wie staat er toch onterecht in het lijstje?

(sjv) – Bron: Oddee 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 15105 andere jobs