Vorige

1 van 568

Volgende
Volgend artikel:

Hoe goed scoor jij op mobiliteit?

De 10 grootste ergernissen in een open kantoor

27 december 2013
Grote kantoorruimtes waar iedereen elkaar kan zien en horen zijn voor veel mensen een echte nachtmerrie. Volgens een recent onderzoek van Fast Company zijn dit de 10 voornaamste redenen waarom een open kantoorruimte zo gehaat wordt …
Ergernis in een open kantoor

1. Het kabaal

Het lawaai van mensen die typen, niezen, hoesten, eten of telefoneren maakt het voor heel wat medewerkers onmogelijk om zich te concentreren.

2. De onderbrekingen

Een collega die even langsloopt om wat te vragen of om het verhaal over zijn buurman in geuren en kleuren te kunnen vertellen blijkt doodnormaal te zijn. Alle letterlijke hindernissen zijn verdwenen, dus niemand voelt zich geremd om elkaar te storen.

3. Geen privacy meer

Je leert jouw collega’s wellicht beter kennen dan je lief is. Uiteraard is privacy ver te zoeken als je allemaal op elkaar gestapeld bent. Even rustig onderuitzakken of eens diep zuchten valt al snel op.

4. Een gesprek vermijden is onmogelijk

Indien je niet wilt versleten worden voor een asociale medewerker dan heb je tegenwoordig geen keuze meer om deel te nemen aan een gesprek. Het maakt niet uit of je zin hebt om te praten of niet. Het maakt trouwens niet uit of je wilt werken of niet.

5. Iedereen kan je scherm zien

Blijkbaar vindt niemand het een probleem om mee te kijken over je schouder als je aan het werken bent. Afhankelijk van hoe je zit, kunnen er soms wel 10 mensen jouw scherm zien.

6. Onaangename geurtjes

Een verschrikkelijke mix van geuren blijkt ook niet bevorderlijk voor je productiviteit. Parfums, deodorants, maar ook alle mogelijke etensgeuren stijgen op in die grote ruimte.

7. Overal koptelefoons

Medewerkers die zich niet kunnen concentreren, sluiten zich van de buitenwereld af door een koptelefoon, zodat elke vorm van communicatie simpelweg onmogelijk wordt.

8. Telefoneren kan niet meer

Gesprekken die niet voor alle oren bestemd zijn, kunnen gewoon niet meer. Of het nu zakelijk of privé is, iedereen kan naar hartenlust meeluisteren.

9. Geen persoonlijke inrichting

Een eigen bureau is tegenwoordig al een luxe. Zeker met flexibele werkplekken is het onbegonnen werk om je enigszins thuis te voelen. Foto’s van je kinderen, een leuke plant … het kan allemaal niet meer.

10. Om rustig te kunnen werken, kom je absurd vroeg of blijf je heel laat

Cockpits en vergaderzalen zijn constant bezet, dus waar kan je tegenwoordig nog eens rustig een rapport doornemen? Ofwel kom je heel vroeg, wanneer niemand aanwezig is, ofwel blijf je heel lang tot iedereen naar huis is.

(tc) 

Tim Christiaens is de oprichter van de Time Management Company en auteur van Win Tijd Op Jouw Manier. Hij is een expert in timemanagement en coacht medewerkers in tijdsbeheer. 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14891 andere jobs