Liefde en seks
Vorige

1 van 94

Volgende
Volgend artikel:

ZEB organiseert speeddates voor single medewerkers en klanten

Chinese vrouwen willen ambtenaar als man

Chinese vrouwen geven de voorkeur aan een ambtenaar als partner. Chinese mannen zijn op hun beurt vooral geïnteresseerd in een vrouw die als leerkracht werkt.
#

Uit een enquête van de Chinese datingsite Zhenai.com blijkt dat de vrouwelijke bezoekers van de website in de eerste plaats op zoek zijn naar een man met een stabiele baan en een hoog inkomen. Ambtenaren werden daarbij hoger gerangschikt dan ondernemers of kaderleden uit de financiële sector.

Carrière vs. thuisfront

Mannen voelden zich dan weer het meest aangesproken door een combinatie van uiterlijk, talent en een stabiele carrière. Volgens Li Song, oprichter van Zhenai.com, hebben de jobs van beide partners nog steeds een rechtstreekse impact op de kwaliteit van het huwelijk en het gezinsleven in China.

‘Mannen richten zich in de eerste plaats op hun professionele carrière, vrouwen focussen zich op het thuisfront’, zo beweert Li Song. ‘Die rolverdeling vormt in China nog altijd de meest traditionele en stabiele combinatie om een gezinsleven op te bouwen.’

Wie valt meest in de smaak?

Uit de enquête blijkt verder dat ook leerkrachten, werknemers van technologiebedrijven, freelancers, militairen, ingenieurs, managers en artsen in de smaak vallen bij Chinese vrouwen.

Mannen beschouwen naast leerkrachten ook freelancers, werknemers van technologiebedrijven, ondernemers, kaderleden uit de financiële sector, verpleegsters, executives uit reclame en marketing, artsen, ambtenaren en stewardessen als een potentiële partner.

(mo) - Bron: Express.be 

29 februari 2012
Anderen bekeken ook