95% werkzoekenden solliciteert door tijdens vakantie

3 augustus 2012
Ruim 95 procent van de werkzoekenden neemt geen vakantie tijdens de zomer en stopt tijdens deze maanden dan ook niet met solliciteren. Dat wijst onderzoek van de Nederlandse vacaturesite Jobbird.com uit.
laptop strand

Van de 95 procent werkzoekenden die tijdens de zomervakantie doorgaat met solliciteren, denkt 16 procent dat ze in deze periode juist meer kans maken omdat er minder mensen aan het solliciteren zijn.

Amper twee procent zegt dat het geen zin heeft om in de zomer te solliciteren, omdat bepaalde afdelingen van bedrijven dan toch vakantie nemen. Slechts drie procent van de ondervraagde werkzoekenden neemt in de zomerperiode wel even vakantie.

“Eerst komt, eerst maalt”

“Bij de meeste bedrijven gaan medewerkers eind juli en in de maand augustus op vakantie. Dat heeft als gevolg dat veel sollicitatieprocedures worden vertraagd of uitgesteld”, aldus Jan-Peter Cruiming, oprichter van Jobbird.com.

Jan-Peter Cruiming vindt het opvallend dat werkzoekenden blijven solliciteren in de toch rustige zomermaanden. “Maar ik geef ze gelijk. De werkloosheid stijgt hard, dus ze zullen wel denken: wie het eerst komt, het eerst maalt.”

(nm) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 17161 andere jobs