Vorige

1 van 799

Volgende
Volgend artikel:

Hoe visualisatie je carrière kan boosten

8 dagelijkse gewoontes waar je beter mee stopt

10 september 2018
Soms is het slim om eens stil te staan bij je routines. Stel jezelf de vraag of je niet vastgeroest bent in een slechte gewoonte. Merk je dat je toch wat in een sleur terecht bent gekomen? Dan zijn er nog tal van kleine dingen die je kan doen om grote veranderingen teweeg te brengen. Zelfs de kleinste ingreep kan al een impact hebben en je productiviteit, energie én levenskwaliteit ten goede komen.

1. Piekeren

Ben je te veel bezig met piekeren over dingen waar je waarschijnlijk toch niets aan kunt veranderen? Vooral controlefreaks geven niet graag iets uit handen en zullen koste wat het kost alles in goede banen willen leiden, ook al is het hun verantwoordelijkheid niet meer. Je zorgen maken, is meer niet dan wel productief. Laat op tijd los en verzet je gedachten. Que sera, sera.

2. Er onverzorgd bijlopen

Nee, je hoeft niet dagelijks de catwalk op, maar je voorkomen zegt veel over jezelf. Op je werk is het nog altijd belangrijk wat voor indruk je achterlaat. Investeer daarom in je garderobe en in jezelf, zodat niemand zich ooit moet afvragen “werkt die hier wel?”.

3. Tijd verspillen aan sociale media

Je kan sociale media nuttig aanwenden om bij te leren of aan je merk te werken, maar meestal zitten we er gewoon op om onze tijd te verdoen. Lig je al te scrollen door je Instagram of Facebook feed voor je bent opgestaan? Niet de beste manier om de dag in te zetten en ook niet om te gaan slapen. Ga voor een productievere ochtendroutine die je energie boost! Een uurtje minder op Twitter en een uur langer naar de fitness? Dan heb je wel ineens weer iets om over te posten. Steek je smartphone ook weg als je in gezelschap bent. Focus je energie op de conversatie. Tip: zet je meldingen uit. Zo word je minder getriggerd om je berichten te checken.

4. Sport ontlopen

Kijk je op tegen een avond sporten en droom je al van een luie avond op de zetel met een dekentje en een goede serie erbij? Dat laatste kan wachten en van het eerste krijg je veel meer voldoening. De drempel lijkt misschien hoog, maar als je er eenmaal over bent, zal je blij zijn dat je gaan sporten bent. Die serie kan nog wel even wachten.

5. Je doelen opgeven

Zwicht je gemakkelijk voor verleiding? Je had jezelf voorgenomen om meer te sporten, maar je vrienden nodigen je elke avond uit om iets leuker te gaan doen: een serie kijken, tooghangen, … Of je wou minder frisdrank drinken, maar je kan die suikerboost toch wel gebruiken vandaag? Laat je niet afleiden van je doelen. Beloon jezelf bovendien voor de discipline en volharding die je toonde om toch in je opzet te slagen!

6. Binnen je comfortzone blijven

Ja, die comfortzone is zoals de naam verraadt, heel comfortabel, maar dat wordt na een tijdje wat eentonig. Wees nieuwsgierig! Herontdek je stad of trek eropuit. Ga proeflessen volgen en vind een nieuwe hobby. Schrijf je in om een nieuwe taal te leren of een muziekinstrument. Wie weet ontdek je een nieuwe passie en wakker je je energie weer aan.

7. Te veel met de flow meegaan

Soms laat je jezelf iets te veel meevoeren door het plan van anderen. Denk na over wat je zelf wil bereiken en op welke manier je dat wil doen. Begin je leven bewust te leven en geef je beslissingen niet veel uit handen. Wacht minder af, neem meer actie.

8. Omgaan met negatieve mensen

Er zijn genoeg mensen die wel je aandacht verdienen. Vrienden steunen elkaar en breken elkaar niet constant af. Heb je een collega die je bloed doet koken? Beperk je contact met deze persoon tot een professioneel minimum. Investeer meer tijd in mensen die er wél toe doen.

(sjv) - Bron: Entrepreneur / Express Business 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14607 andere jobs