Vorige

1 van 825

Volgende
Volgend artikel:

Met welke troef willen werkgevers jou in 2021 verleiden?

5-uren werkdag is haalbaar, op voorwaarde dat ...

23 september 2019
Je 9-to-5-job inruilen voor een werkdag van maar vijf uren? Het is een veelbesproken onderwerp. Stephen Aarstol, CEO van het Amerikaanse Tower Paddle Boards, testte het één jaar lang uit. Het resultaat? Meer winst én gelukkigere werknemers. Maar wat is zijn geheim?

Een werkdag van acht uren is al jaren de standaard. Toch blijkt uit onderzoek dat het moeilijk is om acht uren per dag gefocust en productief te zijn. Meer en meer ondernemers korten daarom de werkdag in - bijvoorbeeld van acht naar vijf uren - zonder aan productiviteit te moeten inboeten. En met succes.

Ben je ook een voorstander van een kortere werkdag? Met deze tips in het achterhoofd kan het bijna niet misgaan. Leg dit artikel gerust eens voor aan je baas!

Boost de productiviteit

Ooit al gehoord van de 80/20-regel? 20% van de inspanningen is goed voor maar liefst 80% van de productiviteit. Belangrijk is om even stil te staan bij de inspanningen die vruchten afwerpen. De andere inspanningen zijn tijdverlies.

Maar je kunt de productiviteit ook verbeteren met behulp van technologie. Een nieuw softwaresysteem of (een deel van de taken) automatiseren kan wonderen verrichten. Het zit vaak ook in de kleine dingen. Krijg je regelmatig dezelfde vragen van klanten? Speel daarop in door bijvoorbeeld op je website een duidelijk antwoord te formuleren.

Meer vrijheid

Beter timemanagement betekent dat je hetzelfde doet op minder tijd. Maar iedereen maakt weleens overuren. Dwing jezelf niet om je aan die vijf uren per dag vast te houden. Op cruciale momenten is het ongetwijfeld een must om een paar uurtjes langer te werken. Het mag alleen geen regelmaat worden.

En stap af van de ‘altijd bereikbaar’-mentaliteit. Bang dat je klanten verliest? Geen zorgen. Als je duidelijk communiceert over je openingstijden – of op welke momenten ze je kunnen bereiken – weten ze je echt wel te vinden. Op die manier geniet iedereen van een verdiende ‘time off’.

Sleutel tot gelukkige werknemers

Nog niet helemaal overtuigd? De werknemers van Tower Paddle Boards zijn gelukkiger dan ooit. Minder uren werken zorgt voor een betere work-life balans. De meeste medewerkers gebruikten hun extra vrije tijd om hun creativiteit aan te wakkeren of voor meer quality time met het gezin, familie en vrienden.

(dt/em) - Bron: Manners.nl 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 17244 andere jobs