Collega's
Vorige

1 van 454

Volgende

5 tips voor een geslaagd kerstfeest op kantoor

Kerstmis staat weer voor de deur, en dat gaat voor heel wat bedrijven gepaard met een kerstfeest op het werk. Leuk, zou je denken, maar zo’n avond met collega’s en bazen kan ook voor de nodige stress zorgen.

Wat trek je bijvoorbeeld aan, en waar praat je een hele avond over? Of hoe overtuig je je baas als er geen kerstfeest gepland staat? Vergeet daarnaast ook de organisatie van zo’n feestje niet, ook dat vraagt de nodige voorbereiding.

“Heel wat bedrijven toveren tijdens de eindejaarsperiode hun werkplek om in een gezellige en huiselijke kerstomgeving”, vertelt Ingrid Cools van Ambius, wereldwijd de grootste leverancier van bloemen en natuurplanten voor werkomgevingen, en specialist op het gebied van harmonieuze en stimulerende kantoorinrichting. 

Zij geeft volgende 5 tips voor een geslaagd kerstfeest op kantoor...

1. Geen kerstpak

Op bedrijfsfeestjes is het qua kleding een kwestie van een evenwicht te vinden tussen formeel en elegant. Dames: ga voor een mooie, feestelijke jurk. Maar let op met te diepe decolletés. Heren: kies voor een elegante, casual outfit en laat je vooral niet overhalen om uitgedost als de kerstman te verschijnen.

2. Pas op met een té persoonlijke babbel

Vooral alcohol zorgt ervoor dat werknemers zich losser gaan gedragen. Een op de tien mensen deelde op een feestje van het werk al een geheim met een ander waar ze achteraf spijt van hadden, 9 procent vertelde collega's wat ze echt van hem of haar dachten. 2 procent van de werknemers verklaarde al zijn liefde voor een collega. Dat blijkt uit een Brits onderzoek.

Vermijd dus om meteen op de champagne en hapjes te vliegen. De avond is nog lang, hou je alcoholgebruik onder controle en hou je professionele reputatie hoog. Of voor je het weet heb je na vijf glazen champagne misschien toch wel dat kerstpak aan.

3. Creëer een kerstgevoel

Ook op kantoor is het geen Kerstmis zonder kerstversiering. Zorg ervoor dat de plek van het feest de typische, gezellige kerstsfeer uitstraalt. Plaats een of meerdere goed versierde kerstbomen, hang slingers en lichtjes op en draai leuke kerstmuziek. Zo zit iedereen meteen in de juiste sfeer!

4. Kus op de kaak (en niet op de mond)

23 procent van de werknemers geeft toe al een collega te hebben gekust op het kerstfeestje van het werk. Dat blijkt uit een Brits onderzoek. Onderzoeker Darrell Wade: "Het kantoorfeestje draait rond ontspanning met je collega's, wat de volgende dag vaak voor heel wat geroddel aan de koffiemachine zorgt."

5. En nu je baas nog overtuigen?

Is je baas nog niet overtuigd van de voordelen van een gezellig kerstfeest? Of komt het jaarlijkse kerstfeest omwille van crisistijden op de helling te staan? Overtuig hem of haar dan toch van de voordelen van zo’n bedrijfsfeestje. Het is namelijk het ideale moment om je collega’s op een andere manier te leren kennen en zorgt voor de juiste spirit, waardoor werknemers gemotiveerd blijven.

Nog een goede reden: de populariteit van je baas zal ongetwijfeld stijgen wanneer hij of zij een kerstfeest aankondigt. Voor die argumenten kan je baas toch niet ongevoelig zijn?

(mr) 

23 december 2019
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook