Liefde en seks
Vorige

1 van 90

Volgende

1 op de 5 heeft seks met een collega

1 op de 5 doet het, 1 op de 4 droomt ervan: seks met een collega. Maar wie, waar en met wie?

Het kan zijn dat je eens achterdochtig rond je kijkt als je dit artikel op kantoor leest. Of toch eens het lijstje collega’s overloopt en je afvraagt: zou het? Die privé-vergaderingen tussen het hoofd van sales en de marketing assistent zijn plots toch wel verdacht. Niet?

Wanneer?

Vloeit er drank in een losse atmosfeer? Dat zijn blijkbaar de ideale omstandigheden voor een slippertje met je collega. Maretakken lijken ook de ideale stimulator of is het omdat er genoeg kerstbomen zijn om je achter te verstoppen? Maar liefst 40% van je collega’s belanden immers met elkaar in bed (of op de kopieermachine) tijdens de kerstdrink.

Daarnaast zijn ook de parking en de drink op het einde van de week een populaire plek én moment om die collega wat liefdevoller in de ogen te staren.

Wie?

IT’ers! Het lijkt dat de computerexperts ook op dit vlak hun expertise kunnen aantonen. Maar liefst 76% van de IT’ers die deelnamen aan het onderzoek van acties.nl dook al eens tussen de lakens met een collega. Ter vergelijking: van de leerkrachten en mensen binnen het schoolsysteem eindigt maar 45% met elkaar in bed.

Maar het is niet omdat ze het minder vaak daadwerkelijk doen, dat ze er niet van dromen. Het onderzoek toont nog aan dat 1 op de 4 droomt van seksuele betrekkingen met een collega. Het percentage ligt hier een stuk hoger (dubbel zo hoog) bij de mannen, trouwens.

Waarom?

Volgens psycholoog Dr. Ravi Thiruchselvam voel je je gemakkelijker aangetrokken tot mensen die je op regelmatige basis ziet. Zo ben je misschien niet initieel tot je collega aangetrokken, maar doordat je hem of haar dagelijks ziet, zal hij of zij steeds aantrekkelijker worden.

Geen wonder dat de cijfers zo hoog liggen. Niet singles, thuiswerken dan maar?

(sjv) - Bron: Man Man / Acties.nl 

4 april 2018
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook