Vorige

1 van 90

Volgende
Volgend artikel:

De 7 fases van een affaire op het werk

1 op 3 gaat vreemd tijdens de eindejaarsparty op het werk

18 juli 2016
Collega's tijdens de eindejaarsparty op het werk
1 op 3 gaat vreemd tijdens een eindejaarsuitje met de collega’s…
Heb je weldra een kerst- of eindejaarsfeestje op het werk? Dan is het zaak om voorzichtig te zijn. De kans is immers groot dat er iemand een scheve schaats rijdt. Althans als je de cijfers moet geloven. Volgens een onderzoek gaat immers één op drie vreemd tijdens een eindejaarsuitje met de collega’s…

Illicit Encounters, de grootste Britse datingsite voor wie getrouwd is (!), heeft een onderzoek uitgevoerd bij meer dan duizend mensen met een vaste relatie. Eén van de vragen ging over overspel tijdens de eindejaarsperiode. Wat bleek? Ongeveer één op drie ondervraagden – zowel mannen als vrouwen – gaf toe dat hij of zij tijdens een eindejaarsfeestje vreemd was gegaan.

Alle remmen los

Dat cijfer lijkt ontzettend hoog. Weerzinwekkend, zelfs. Toch verschieten de onderzoekers niet van de resultaten. En daar zijn verschillende redenen voor:

  • Je collega ziet er tijdens zo’n feestje nóg beter uit;
  • de vakantie is in zicht en alle remmen gaan los;
  • en de alcohol vloeit rijkelijk.

Van affaire tot méér

Voor de ene blijft het bij die ene keer, maar vaak leidt zo’n misstap ook tot méér. Nagenoeg één op twee ondervraagden geeft toe dat het niet bij die ene keer is gebleven. En dat het overspel tot een affaire heeft geleid. Ook goed om te weten: amper 11% van de geïnterviewden gaf toe dat zijn of haar partner de misstap ontdekte.

Korreltje zout

Reden om je zorgen te maken? Misschien wél. Want ook datingsite Ruby (het voormalige Ashley Madison) bevestigt deze cijfers. Maar – en nu komt het goede nieuws – Illicit Encounters is dan ook een datingsite voor ‘getrouwde’ dames en heren. Wie zich daarop inschrijft, gaat sowieso al vreemd of heeft de intentie om dat te doen.

Als je lukraak 1.000 mensen dezelfde vragen zou stellen, lagen de cijfers ongetwijfeld een pak lager! Wacht dus nog even om een detective naar dat ene bedrijfsfeestje van je partner te sturen. De kans is ontzettend groot dat hij of zij héél braaf blijft.

(em) - Bron: P-Magazine 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14256 andere jobs