Vorige

1 van 90

Volgende
Volgend artikel:

De 7 fases van een affaire op het werk

Overspelige werknemers kosten bedrijven bijna 13 miljoen euro

3 februari 2014
Uit een enquête van Victoria Milan, een anoniem sociaal netwerk voor mensen op zoek naar een affaire, blijkt dat overspelige mannen en vrouwen duizenden werkuren spenderen aan hun verhouding. Volgens berekeningen zou dat bedrijven dagelijks zo'n 12,7 miljoen euro kosten.
online flirten

De resultaten van de enquête, die werd uitgevoerd bij 4.000 leden, tonen aan dat overspelige werknemers vooral tijdens de werkuren communiceren met hun minnaar of minnares.

Op het werk

Meer dan twee derde van de deelnemers (68 procent) geeft aan op het werk hun affaire te onderhouden via pc of smartphone. 'Slechts' 25 procent maakt thuis tijd vrij voor de buitenechtelijke relatie. Een overige 7 procent geeft aan een andere plaats te hebben gevonden om te kunnen praten met de minnaar of minnares.

38 procent van de respondenten geeft aan gemiddeld een half uur op het werk bezig te zijn met hun affaire. Een kwart zegt zelfs anderhalf uur te spenderen aan hun affaire, 19 procent gebruikt één tot twee uur van de werkdag om online te flirten en een overige 18 procent van de overspelige werknemers blijkt zelfs dagelijks meer dan twee uur te communiceren met de minnaar/minnares.

12,7 miljoen euro

Dat zou bedrijven volgens Victoria Milan dagelijks minimum 17,3 miljoen dollar (+/- 12,7 miljoen euro) kosten. Deze berekening is gebaseerd op de resultaten van de enquête geëxtrapoleerd met het aantal Victoria Milan leden wereldwijd. Deze getallen werden bovendien vermenigvuldigd met het Amerikaanse minimumloon.

“Tegenwoordig hebben we het voordeel om online mensen met soortgelijke wensen te vinden. Het lijkt erop, gebaseerd op onze laatste enquête, dat veel van onze leden gedurende de werktijd met elkaar contact opzoeken”, aldus Sigurd Vedal, CEO en oprichter van Victoria Milan. “Hopelijk gebeurt dit tijdens de pauze, anders kunnen bedrijven veel geld verliezen”, voegt Sigurd Vedal hieraan toe.

(nm) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14143 andere jobs