Nadat je bent ingeschreven voor deze opleiding, word je uitgenodigd voor een motivatiegesprek.
Voor je kan starten is er ook nog een medisch onderzoek.
PRAKTISCHE INFO
- Opleidingsuren: elke werkdag van 8h tot 15h30
- Cursisten zijn verplicht om het middagmaal te gebruiken in het restaurant (gratis)
PROGRAMMA
Je leert om de verschillende basis serveertechnieken toe te passen en bereidingen uit te voeren. Je leert het toepassen van de hygiëneregels. Na 4 weken opleiding is er een praktijktest. Als je slaagt voor deze test, word je toegelaten in de opleiding hulpkelner.
In de loop van je opleiding ga je 4 weken stage lopen in een horecazaak. Je wordt opgeleid tot het niveau van een beginnende beroepsbeoefenaar.
Volgende modules worden zeker voorzien
- Oriëntatie
- basis serveertechnieken
- basis drankenkennis
- voedingsmiddelenhygiëne
- zaalvoorbereiding
- spoeltechnieken
- onthaal en omgaan met gasten
- allergenen
- praktijktest hulpkelner
- stage
Deze opleiding staat open voor iedereen die interesse heeft in het beroep en bereid is om na de opleiding in het aangeleerde beroep aan het werk te gaan.
Er wordt geen toelatingstest afgenomen.
Voor de start van deze opleiding wordt er een medisch onderzoek afgenomen.
Inschrijving en interessante informatie:
* We verwachten dat je flexibel kan werken (zeer vroege uren, vaak deeltijdse tewerkstelling, zeer late uren, onderbroken dienst, weekendwerk).
* Je dient bij VDAB ingeschreven te zijn als werkzoekende.
Hiervoor kan je terecht in de werkwinkel, de VDAB-website (www.VDAB.be) of het Callcenter 0800 30 700.
Op dezelfde plaatsen kan je deze opleiding aanvragen.
- Het centrum is makkelijk bereikbaar met openbaar vervoer. Het ligt op wandelafstand ongeveer 10 minuten van station Antwerpen-Centraal.
- Tram 11 (Provinciestraat) of tram 2/15 (metrohalte Plantin) : info over uurregeling www.delijn.be.
- De parkeermogelijkheden in de omgeving van het opleidingscentrum zijn zeer schaars.
- De cursisten uit de opleiding lunchen in het didactisch restaurant (gratis).