Bartender
- opleiding door NHA Afstandsonderwijs
- Online
1ste jaar
Van melk tot kaas als verkoopproduct (24u)
•Algemene warenkennis
•Fabricatie van kaas
De kaassoorten en kaasfamilies (44u)
•Kaasfamilies en soorten: appellaties, herkomst en productiemethodes
•Technische kaasbehandeling en snijtechnieken
Kaas culinair (36u)
•samenstellen kaaschotels, plateau, raclette
•koken met kaas (koud en warm)
•Kaas en wijn
•Kaas en bier
Basis hygiëne en veiligheid (25u waarvan 11u zelfstudie)
2de jaar:
Verkoop van kaas (24u)
•Verkoop van kaas
•Verpakken van kaas
•Examen
Eindproef kaasmeester
•Met eindwerkbegeleiding
Belangrijk! De lessen vinden plaats op maandagavond (18u30 - 22u00) op de campus Tour & Taxis en voor een aantal lessen op campus Ukkel.(kan een extra avond zijn)
Bezoeken aan productie en ateliers worden voorzien op zaterdagen. (+/-4 in totaal)