Een op zes Vlamingen leest in de file

file

Na 'radio luisteren' en 'de omgeving bekijken' blijkt lezen de meest populaire bezigheid te zijn voor mensen die in de auto zitten. Opmerkelijk: een op zes chauffeurs geeft aan wel eens te lezen in de file.

20 procent van de ondervraagde Vlamingen zegt te lezen wanneer hij in de file staat. Van de totale onderzoeksgroep beweert ook 16 procent te lezen wanneer hij zelf aan het stuur zit. Dat blijkt uit een onderzoek dat werd uitgevoerd door LeasePlan en het multimediabedrijf ECI België en waaraan meer dan vierduizend Vlamingen deelnamen.

De populairste bezigheden in de auto

Volgens het onderzoek leest een kwart van de mensen in de wagen om de tijd te verdrijven. Daarnaast leest men vooral uit verveling of als ontspanning. Het liefst gaat men op in leesboeken, reisboeken of de krant.

De populairste bezigheid in de auto is naar de radio luisteren (77 procent) of uit het raam kijken (58 procent). Andere activiteiten die vaak voorkomen in de wagen zijn contact zoeken met de inzittenden van andere auto’s, de voorbije of de komende dagen in gedachten overlopen, bellen en sms’en, slapen, praten met de andere inzittenden, zingen, de wegenkaart volgen, spelletjes spelen en eten.

(mo) 

Meer info over Bedrijfswagen , Mobiliteit & transport

06/09/2010