Vorige

1 van 247

Volgende
Volgend artikel:

Hoe omgaan met agressie op het werk in coronatijden?

Zo snoer je bluffers de mond: 5 tips

24 februari 2017
Op elk kantoor loopt er wel een blaaskaak rond. Iemand die veel blabla verkoopt en die denkt dat hij/zij dé man of vrouw is, maar eigenlijk zelf weinig bereikt. Hoe ga je om met zo'n bluffende collega?
bluffer

Het Nederlandse carrièreplatform Intermediair geeft een aantal nuttige tips om komaf te maken met bluffers ...

1. Blijf jezelf

Het is verleidelijk om je in discussies te laten meeslepen door de communicatiewijze van de typische blaaskaak. Hou jezelf echter in en blijf kalm. Het heeft geen zin om net zo luid te brullen als hij/zij, daar bereik je nog minder mee. Hou vast aan je eigen manier van werken.

2. Focus op je doel

Belangrijk: hou steeds je einddoel voor ogen. Wat wil je bereiken bij je bluffende collega? Laat je niet van je wijs brengen door de dwaze woorden van die blaaskaak.

3. Sluit je gesprek goed af

Hoe verschrikkelijk jouw gesprek ook was met je bluffende collega, probeer het toch altijd met een goede noot te eindigen. Concreet wil dit zeggen dat je heldere afspraken met hem/haar maakt en dus het gesprek positief beëindigt.

4. Ken je eigen rol

Je niet laten beïnvloeden door bluffers, het is een kunst die maar weinigen onder de knie hebben. Denk eens na, welk effect heeft het gedrag van die blaaskaak op jou? Wees je steeds bewust van je eigen rol en vraag je ook af welk gedrag jij oproept bij je collega. Wie meer inzicht heeft in zijn eigen rol kan zich overtuigender gedragen.

5. Behoud een open en actieve attitude

Bluffers gaan niet alleen verbaal te werk, ze geven ook typische non-verbale signalen. Laat je echter niet meeslepen in het non-verbale gedrag van je collega, maar hou een open en actieve houding aan.

(nm) – Bron: Intermediair.nl 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 15196 andere jobs